3 dags Gør det Selv Zoneterapi

3. februar 2022

I en travl hverdag, kan det være svært at tage tid til selv pleje. Derfor har jeg sammensat denne lille 3 dags “Gør det Selv” Zoneterapi program, for at støtte  dit immunsystem.
Jeg vil dog anbefale at du går til en dygtig behandler en gang i måneden for at forebygge ubalancer i kroppen.

Hvor stammer Zoneterapi fra

Zoneterapi har været kendt og brugt i tusinder af år over hele verden. Man beretninger helt tilbage til år 2500 f.kr. men ingen ved, om det hele begyndte i Kina, Japan, Egypten, Sydamerika eller Amerika. En ting er sikkert, Zoneterapi er et meget kraftfuldt værktøj der kan hjælpe din krop med at genskabe balance.
Læs mere om Zoneterapiens historie her

Som du kan se på fod diagrammet, har vi forskellige zoner både under- oversiden af vores fødder.
Ved at bruge en specifik blanding af tryk og massage med hovedsageligt dine tommelfingre på hver zone, aktiverer du de forskellige områder i din krop, ifølge skemaet.

Jeg foreslår, at du gør det tidligt om aftenen, så du har mulighed for at slappe af under og efter.
Husk at drikke vand efter behandlingen, samt de efterfølgende dage.

DAG 1 – LUFTVEJS SYSTEM
(Se fod diagrammet)

Start med et dejligt afstressende fodbad, så både du og dine fødder er klar. Find opskriften her
Påfør din magiske creme på hver fod og masser blidt for at varme dine fødder op og gøre dem klar til at modtage zoneterapi. Få opskrift på cremen her

Start med lunge området, både på toppen og bunden af hver fod. Påfør gerne lidt mere af din fodcreme så det er nemmere at massere. Brug dine tommelfingre til at lave trykmassage på hele området.

Flyt til Bihulerne (de bløde vævspuder under tæerne undtagen storetåen), og masser dem med tommelfingeren fra leddet til spidsen af tåen.

Flyt derefter til svælg- luftrørs- og bronkie området, der er placeret mellem din storetå og “pege tå”.

Afslut med at massere områderne nyrer, livmoder og blære; dette vil hjælpe kroppen med at slippe af med de løsnede affaldsstoffer.

DAG 2 – FORDØJELSES SYSTEM
(Se fod diagrammet)

Start med et dejligt afstressende fodbad, så både du og dine fødder er klar. Find opskriften her

Påfør din magiske creme på hver fod og masser blidt for at varme dine fødder op og gøre dem klar til at modtage zoneterapi. Få opskrift på cremen her

Kom evt. lidt mere creme på området for fordøjelsessystemet på undersiden af dine fødder.

Brug dine tommelfingre til at lave trykmassage over hele området, som omfatter både tyndtarmen og tyktarmen.

Arbejd derefter på tyktarms området. Start på ydersiden (lateral) af din højre fod, arbejd dig opad og til venstre. Flyt til den øvre inderside (medial) af venstre fod, og arbejd dig mod venstre, så ned langs yderkanten til hvor hæl området starter, og til sidst mod højre.

Afslut med at massere nyre, livmoder og blære områderne. Dette vil hjælpe kroppen med at slippe af med de løsnede affaldsstoffer

DAG 3 –HORMON SYSTEM
(Se fod diagrammet)

Start med et dejligt afstressende fodbad, så både du og dine fødder er klar. Find opskriften her

Påfør din magiske creme på hver fod og masser blidt for at varme dine fødder op og gøre dem klar til at modtage zoneterapi. Få opskrift på cremen her

Hormonsystemet er lidt mere spredt på fødderne, så du skal nok bruge lidt mere creme end du har gjort de andre dage.

Start på bunden af foden ved hypofysen, på den bløde vævspude under storetæerne.
Ved at bruge hårdt glidende tryk fra leddet til spidsen af din tå, vil du føle en lille klump, som er hypofyseområdet.

Flyt til skjoldbruskkirtelområdet (som er både under og oven på dine fødder), binyrerne og derefter bugspytkirtlen. Fortsæt til indersiden (medial) af dine fødder og trykmassage områderne blære, livmoder/prostata, bækken og korsbenet.
Gør det samme på ydersiden (lateral) af dine fødder.

Afslut hormonsystemet på toppen af dine fødder ved at massere æggelederen og brystområdet.

Afslut med at massere områderne nyrer, livmoder og blære; dette vil hjælpe kroppen med at slippe af med de løsnede affaldsstoffer

DAGENE EFTER

Husk at drikke rigeligt med vand for at hjælpe med at skylle affaldsstofferne ud, som frigives under og op til et par dage efter.

Få også masser af hvile og frisk luft. Begge dele hjælper kroppen med at genopbygge.

Hvis du oplever hovedpine, fordøjelsesproblemer, træthed, eller hvis tidligere problemer blusser op, skal du ikke gå i panik; det er et tegn på, at kroppen renser og forsøger at komme tilbage i balance.

Jeg håber du nyder denne lille selvpleje for at booste dit immunforsvar!


Relaterede indlæg

Simple Detox Tips

Simple Detox Tips

De Simple Detox tips du får her i dag, kan være et super effektivt når det kommer til sundhed og velvære, og uanset om du ønsker at tabe dig eller rense din krop, er det noget vi alle bør gøre 3-4 gange om året. Din krop udsættes dagligt for en række forskellige...

Godt Nytår

Godt Nytår

Godt nytår til dig og dine kære. Jeg håber, du er lige så spændt på 2023, som jeg er! Min mand og jeg har holdt jul med vores familie og venner i Danmark og skal i Sverige for at fejre nytår med min bror og hans familie. 2022 har været udfordrende for os på mange...

Glædelig Jul

Glædelig Jul

Rigtig glædelig jul til dig og dine kære. Håber julen betyder lige så meget for dig som den gør for mig. Nemlig en tid med masser af hygge, samvær med dem du holder af, god mad osv. Det er en tid hvor vi er ekstra betænksommer over for dem der har det svært. Andy og...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik