Foråret er lige om hjørnet

3. marts 2022

Det at foråret er lige om hjørnet gør bare noget ved humøret. De mørke måneder er ovre, de små forårs bebudere begynder så småt at titte op af jorden, og når solen skinner har den mere og mere magt. Man har bare lyst til at være ude og tage det hele ind.

Forårs rengøring

Med foråret hører også trangen til at få lavet en god gang forårs hovedrengøring. Det at få vinterens mørke og inde liv med hvad dertil hører af nullermænd, støv på reolen, gardiner der trænger til en vask sov, er bare så dejlig forfriskende. Det giver også fornyet energi.

Har du lidt svært ved at komme i rengørings humør (ikke min favorit disciplin) kan det være en god ide at lave en 2 ugers plan over hvad du vil have gjort. Skriv op rum for rum hvad du vil have gjort, f.eks

Soveværelset – Vask gardinerne, vinduer og karme. Tør fodpaneler af. Vask gulvet, eller støvsug grundigt, også under sengen. Løft madrasserne og støvsug under. Tør lamper, hylder og skabe af osv. osv.

En rigtig god ide er at sætte din yndlings musik på – så går det lidt nemmere.

Sørg også for at have en belønning til dig selv når det er gjort, især hvis du ikke er så glad for rengørings projekter!
Du kan finde gode tips og guides til en super rengøring her

Ryd op, sorter og smid ud

En anden vigtig ting er at rydde op, sortere og smid ud. Når du har en masse ting, kasser, og gammelt tøj opbevaret, du ikke har brugt i årevis, kan det være en af årsagerne til at du ikke har balance i dit liv.
Derfor hænger kroppen fast i gamle mønstre, ekstra kilo og negative holdninger.

Det kan også have negativ indflydelse på din søvn og immun forsvar.
Når du opbevarer kasser under sengen med gamle ting du har samlet eller arvet og aldrig bruger, vil det forstyrre din søvn da energien ikke er i stand til at flyde ordentligt, hvilket vil påvirke din søvn. Mangel på søvn kan øgt dit stress niveau, og svække dit immunforsvar. Derfor er det tid til at få ryddet op i krogene.
Hvis du har brug for pladsen til opbevaring, så sørg for at det kun er ekstra tæpper, puder eller sengetøj der opbevares.

Slip gamle relationer

For at opnå optimal sundhed og velvære, er du nødt til at give slip på ting (og relationer), der ikke tjener dig længere! Gem ikke tøj, der ikke passer længere. For stort, vil programmere din hjerne til at tro, at du ønsker at tage på den vægt, du har tabt – og gæt hvad …. Det vil ske! For småt, vil minde dig om at du at du engang kunne passe det men nu er for stor. Det vil stresse kroppen, og du vil begynde at lave ubevidst selvsabotage, hvilket vil holde fastlåst i det negative mønster.

Men bare tanken om at skulle igang med at smide ud, kan øge stressniveauet på mange. Du ved det er nødvendigt, men kan ikke helt se hvordan du får det gjort.

Det er ganske simpelt. Ligesom jeg skrev omkring forårs rengøringen, er det vigtigt at få lavet en plan med et rum ad gangen. Afsæt tid de næste 4 – 8 uger, og vær kompromisløs med den tid der er afsat.
De ting du ikke har brugt eller beskæftiget dig med i årevis, er det måske tid til at skille dig af med det.
Sorter kasserne i dine skabe, ekstra rum, loft, kælder skur og garage.

Skab værdi med dine minder

Giv slip på alt det, der ikke tjener dig længere.
Dermed ikke sagt at du bare skal smide alt ud. Har du gamle billeder, så vælg nogle af dem og få dem indrammet og hæng dem op. Det samme kan du gøre med ting du ikke er klar til at slippe endnu. Organiser tingene så de er nemme at finde. Vigtigst af alt er at du dedikerer tiden til at få det gjort.

Jeg lover dig, at når du er på den anden side, vil du mærke letheden omkring dig.

Relaterede indlæg

Simple Detox Tips

Simple Detox Tips

De Simple Detox tips du får her i dag, kan være et super effektivt når det kommer til sundhed og velvære, og uanset om du ønsker at tabe dig eller rense din krop, er det noget vi alle bør gøre 3-4 gange om året. Din krop udsættes dagligt for en række forskellige...

Godt Nytår

Godt Nytår

Godt nytår til dig og dine kære. Jeg håber, du er lige så spændt på 2023, som jeg er! Min mand og jeg har holdt jul med vores familie og venner i Danmark og skal i Sverige for at fejre nytår med min bror og hans familie. 2022 har været udfordrende for os på mange...

Glædelig Jul

Glædelig Jul

Rigtig glædelig jul til dig og dine kære. Håber julen betyder lige så meget for dig som den gør for mig. Nemlig en tid med masser af hygge, samvær med dem du holder af, god mad osv. Det er en tid hvor vi er ekstra betænksommer over for dem der har det svært. Andy og...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik