Lækker Cremet Gulerods suppe

20. februar 2022

Forleden fik vi en super simpel Lækker Cremet Gulerods suppe til aften.
Det bliver efterhånden altid til en cremet suppe da jeg synes det er mere festligt. Det er også nemmere at komme forskellige slagt pynt på, så som krydderurter, finthakket løg eller kerner.

Fibre fra grøntsager

Vi ved allt at grøntsager er godt, og mange grøntsager er meget godt. Men hvorfor er det nu lige det?
Grøntsager indeholder mange af de næringsstoffer, vitaminer og mineraler vi har behov for. Derudover indeholder de de gode fibre, der er en nødvendighed for at vores tarmsystem fungere ordentligt. Fibre er med til dels at hjælpe med tarmens viskositet, hjælpe med at optage nærings stoffer, samt at udskille affaldsstoffer. Læs mere om fibre her

Hvorfor gulerødder

Til denne suppe er det hovedsageligt gulerødder der er brugt – og det blev til en super lækker cremet gulerods suppe. Jeg havde fået købt en ekstra pose, så den skulle vi have spist inden den blev for gammel.

Gulerødder har utrolig mange gode egenskaber med bl.a. et højt indhold af gavnlige fibre, beta caroten, Vitamin K1 samt mange andre antioxidanter.
Gulerødder menes at have positiv indflydelse på, blodtryk, blodsukker, vægt og syn, bare lige for at nævne nogle få.

Det skal du skal bruge

Her burde være nok til 4 personer

1 kg gulerødder
3 mellemstore kartofler
1 rødløg (ca 2 dl)
3-4 fed hvidløg
1 bundt forårs løg
500 ml suppe – jeg bruger altid min hjemmelavede bone broth
1 dåse kokosmælk eller
1 pakke bacon af god kvalitet
Krydderier efter smag
2 spsk. kokos olie eller smør

Først, steg bacon, enten på en pande eller i ovnen. Når det er tilpas sprød, læg skiverne på et stykke køkkenrulle, og lad det køle.

Hak hvidløg og løg fint, og steg dem i kokos olien eller smørret et par minutter, i en mellem stor gryde.
Kom gerne krydderierne i her også. Hæld suppen, kokos mælken, gulerødderne og kartoflerne i og lad det koge for svag varme indtil grøntsagerne er møre.
Herefter blendes det hele et par minutter til du har en cremet suppe.

Skær forårsløg og bacon i små stykker og brug det som pynt ved servering.

Relaterede indlæg

Jordbær Salat

Jordbær Salat

Sæsonen for jordbær er lige om hjørnet, så her kommer en lækker jordbærsalat. Den er er farverig og super nem at lave.Jordbær er et af mine yndlings bær, og er de første der modnes i sæsonen. For mig er det startskuddet til sommersæsonen fyldt med farverig frugt, bær...

Glutenfri kiks

Glutenfri kiks

Disse glutenfri kiks er både nemme og super lækre. Jeg har fået opskriften af en veninde i Danmark, og prøver på altid at have dem på lager!! Vi bruger dem som snack, til charcuteri, som tilbehør til en suppe eller til en ostetallerken. Selvom du efterhånden kan få en...

Æble grønkåls salat

Æble grønkåls salat

Grønkål og æbler er helt klart to af mine yndlings efterårs / vinter afgrøder. Derfor er denne Æble Grøntkåls salat blevet en af favorit salaterne her i vinterhalvåret. Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod frie...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik