De 7 Steps om Vand

17. februar 2022

En af de 7 Steps til Optimal Sundhed, er Vand.
Det er den mest simple og samtidig vigtigste substans vi har her på jorden.
Det udgør ca. 60% af kroppen, og findes i luften vi indånder, den friske mad vi spiser, og i planterne omkring os. Vand er så vitalt, at vi kun kan gå et par dage uden.

En gennemsnitlig person drikker bare ikke nok vand, hvis noget overhovedet.
I stedet erstattes vand med andre drikkevarer, så som kaffe, sodavand og forskellige læskedrikke, i den tro at det er det samme som vand. Det er det langt fra! 

De er med til at dræne din krop for energy, giver syreophobninger og er med til at forurene dit indre miljø, hvorimod vand har den modsatte effekt. 

Vand har de energigivende og rensende effekter, dine organer, knogler, led og fordøjelsessystem har brug for, for at leve et liv. sundt og balancerende liv.

Hvornår får vi vand nok

En god tommelfingerregel er at du bør drikke 1,5 – 2 liter hver dag. 

Når du træner, eller det er varmt, skal du drikke lidt mere, for også at kompensere for den mængde, du sveder. En anden måde at holde styr på vandindtaget på, er at din urin skal være klar. 

Husk også på at når du er på detox, har fået massage, eller anden form for behandling, er det vigtigt at drikke mere vand end sædvanligt, da de affaldsstoffer der bliver frigivet under behandling, skal transpoteres ud af systemet.

Her er flere gode tips fra I form omkring vand

Nogle af de vigtigste fordele ved at drikke nok vand.

Vægttab

Vand er en kaloriefri drik. Når du erstatter sodavand, alkohol, juice osv med rent vand, undgår du de uønskede, ekstra kalorier.

Mange gange når du føler sult, er du egentlig bare i vandunderskud. Prøv næste gang når du går efter en snack, at drikke et glas vand istedet.
Det kan også være en god ide at drikke et glas vand før hvert måltid. Derved opnår du hurtigere en mæthedsfornemmelse.

Huden

Vand giver fugt til din hud, hvilket bl.a. er med til at holde den klar, frisk og glat.
Det vil også mindske pletter og give din hud en sund glød.
Når din krop har tilstrækkelig vand , vil dit system kunne udskille affaldsstofferne ordentligt ud, i stedet for at gå gennem din hud.

Vand er også med til at regulere din kropstemperatur, da det lagres i det midterste hudlag. Når du bliver for varm, bliver vandet trukket til overfladen i form af sved. Her fordamper det og er på den måde med til at holde temperaturen nede.

Fordøjelse

Dit fordøjelsessystem har brug for vand, for at kunne fordøje din mad korrekt.

Vi hører ofte at fibre er sundt for tarmsystemet – dette er også rigtigt, men hvis du ikke får vand nok, kan disse fibre ikke gøre deres gavn.

Kostfibre findes i alle slags grøntsager. De har en evne til at binde væske og blive til en gelé agtig masse, der dels hjælper tarmens viskositet, og delshjælper med at optage næringsstoffer.
Får du ikke vand nok, fungerer denne process ikke optimalt, hvilket kan føre til dårlig fordøjelse, såsom sure opstød, diarré, dårlig optagelse af næringsstoffer og forstoppelse.

80% af vores immunforsvar findes i fordøjelsessystem, der gør det endnu mere vigtigt at få vand nok, så du både støtter optagelsen af næreringsstoffer, og hjælper med at transportere affaldsstoffer ud af fordøjelses kanalen. Derved får de gode tarmflora bakterier de arbejdsforhold der skal til for at hjælpe immunsystemet.

Nyerne

Nyrerne er din krops hoved filtrerings system af affaldsstoffer.
Uden vand vil dine nyrer ikke være i stand til at skille sig af med de skadelige affaldsstoffer. I stedet vil de ophobes rundt om i kroppen og skabe ubalancer og sygdom. 

Hjælp derfor dine nyrer med at udføre deres arbejde ved at give dem en jævn strøm af vand.

I begyndelsen skal du muligvis en tur på badeværelset lidt oftere – men lad det ikke være undskyldningen – efterhånden som du udvikler den sunde vane med at drikke mere vand, vil hyppigheden aftage.

Træning

Når din krop er dehydreret inden du begynder din træning, vil du opleve mindre energi, stivere led og strammere muskler. Når din krop er ordentligt hydreret, vil alle disse områder forbedres, hvilket fører til en mere produktiv træning.
Igen er det vigtigt at drikke vand både før, under og i særdeleshed efter træningen, da du vil have løsnet affaldsstoffer der skal udskilles.

Husk: hvis du føler dig tørstig, er du allerede på vej mod dehydrering!

Det er en god idé at have en vandflaske med overalt. Drik lidt, men meget ofte.
Kroppen kan optage ca. 1 dl hver 20. minut.

Her kan du se alle De 7 Steps til Optimal Sundhed.

Relaterede indlæg

Hvad er mikrogrønt

Hvad er mikrogrønt

Du kender sikkert begrebet spirer. Men hvad er Mikrogrønt? Det ligger næsten i ordet mikro. Unge planter af grøntsager og krydderurter.I modsætning til de modne urter og grøntsager med en vækstcyklus på uger eller måneder, kan mikrogrønt høstes og spises en uge til 10...

Et mindset af taknemmelighed

Et mindset af taknemmelighed

At have et mindset af taknemmelighed er ikke kun for sundhedsbevidste mennesker - det er for alle.Det at have optimal sundhed og velvære er meget mere end din fysiske kan mærke. Din mentale og følelsesmæssige tilstand spiller en afgørende rolle for dit generelle...

Pas på dit hjerte

Pas på dit hjerte

Betydningen af et sunde hjerte kan der ikke snakkes nok om. Hjertet er et vitalt organ, der pumper blod til alle dele af din krop og forsyner den med ilt og næringsstoffer.Når hjertet er sundt, sætter det din krop i stand til at fungere korrekt og udføre daglige...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik