Historien om mit ophav

27. januar 2022

Da jeg startede min rejse i den alternative verden tilbage i 2005, kendte jeg ikke historien om mit ophav.
Jeg havde ingen anelse om at vi for 250 år siden havde en “klog kone” i familien.
Mange generationer tilbage, praktiserede Maren Haaning (1782-1853) det, vi i dag ville omtale som en heks, eller måske lidt pænere, en klog kone. Præcis sådan jeg arbejder i dag!

Dette dynasti af “kloge koner” fortsatte i 3 generationer. De er i dag kendt som De kloge koner fra Vindblæs.

Jeg vidste der var en stamtræs bog i Haaning familien, og var så heldig at låne den. Min begejstring var stor da jeg fandt både Maren Haaning og hendes døtre. Tænk engang at kunne spore Maren Haaning ca. 250 år tilbage!

Jeg fandt også ud af, at der var skrevet en bog om hende og de 3 generationer af “Kloge Koner” fra Vindblæs, et område tæt på Farsø i Jylland. Hvor vildt var det lige!
Det blev endnu bedre, da jeg fandt ud af, min svigerinde faktisk kunne skaffe et eksemplar af denne sjældne bog!

Selvom nogle af Maren Haanings helse råd var lidt “uldne” i kanten, var det super spændende at læse hendes historie.

Efter min interesse for naturlig helse tog til, begyndte jeg også at føle det lå i blodet, og at min intuition om at heale og hjælpe andre var “meant to be”.

I dag hjælper jeg mennesker med at ændre deres livsstil, bl.a med “Simpel Sundheds” livsstilen

Her er lidt af Maren Haanings historie

Maren Haaning (1782-1853) blev i en meget tidlig alder enke, og stod tilbage med en dårligt drevet gård. Dette tvang hende til at finde noget andet at lave.

Ved en tilfældighed stødte hun på nogle gamle lægebøger, som vakte hendes interesse, og disse blev senere en del af hendes opslagsværker, hun brugte til at hjælpe klienter. Tilsyneladende havde hun en naturlig evne for behandling, og fik stor succes.

Faktisk opsøgte klienter med tiden hendes råd, i stedet for at gå til lægen! (hun var også noget billigere).

En anden grund til hendes succes var mystikken omkring hende, da hun kunne se, hvor folk kom fra, og hvad de led af, allerede før de havde fortalt hende noget.
Rygtet siger, at hendes svigersøn sørgede for, at alt var perfekt i venteværelset, så folk følte sig trygge. På den måde kunne han få oplysningerne fra folk, og give dem videre til Maren.

3 Generationer

Marens datter, Maren Jensdatter (1820-1895), overtog forretningen efter moderens bortgang. Hun havde arvet både lægebøgerne og de opskrifter hendes mor havde brugt.
I begyndelsen benyttede hun sig af sin mors omdømme, indtil hun selv fik mere erfaring og viden.
Da hun døde, fortsatte hendes datter Karen og niece Maren virksomheden indtil 1919, hvor dette billede er taget.

Alle 3 generationer havde flere gange problemer med myndighederne, for at give råd uden ordentlig medicinsk baggrund, og fordi de modtog penge for deres tjenester. Ingen af dem blev dog nogensinde dømt, da kunderne ikke betalte dem direkte. I stedet lagde de pengene i en krukke på køkkenbordet, inden de gik.
Desuden blev klienterne altid anbefalet at gå til lægen – hvilket de fleste af dem dog ikke gjorde.

I 1832, da Apoteket i Løgstør åbnede, opbyggede de “kloge koner” et godt forhold til dem.
Apoteket fik ofte en seddel fra kunder, med mærkelige ord og symboler. Derfor udviklede Apoteket også en oversættelsesjournal for at imødekomme forslagene.
Tænk hvis jeg kunne få fat i den også!
Læs mere om Maren Haaning her

Relaterede indlæg

Hvad er mikrogrønt

Hvad er mikrogrønt

Du kender sikkert begrebet spirer. Men hvad er Mikrogrønt? Det ligger næsten i ordet mikro. Unge planter af grøntsager og krydderurter.I modsætning til de modne urter og grøntsager med en vækstcyklus på uger eller måneder, kan mikrogrønt høstes og spises en uge til 10...

Et mindset af taknemmelighed

Et mindset af taknemmelighed

At have et mindset af taknemmelighed er ikke kun for sundhedsbevidste mennesker - det er for alle.Det at have optimal sundhed og velvære er meget mere end din fysiske kan mærke. Din mentale og følelsesmæssige tilstand spiller en afgørende rolle for dit generelle...

Pas på dit hjerte

Pas på dit hjerte

Betydningen af et sunde hjerte kan der ikke snakkes nok om. Hjertet er et vitalt organ, der pumper blod til alle dele af din krop og forsyner den med ilt og næringsstoffer.Når hjertet er sundt, sætter det din krop i stand til at fungere korrekt og udføre daglige...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik