Hvad er mikrogrønt

24. maj 2023

Du kender sikkert begrebet spirer. Men hvad er Mikrogrønt?
Det ligger næsten i ordet mikro. Unge planter af grøntsager og krydderurter.
I modsætning til de modne urter og grøntsager med en vækstcyklus på uger eller måneder, kan mikrogrønt høstes og spises en uge til 10 dage efter de er sået.
De kan sagtens dyrkes indendørs enten i jord eller fiber måtter.

I januar 2023 startede Andy og jeg en mikrogrønt forretning her i Waco Texas, hvor vi dyrker mikrogrønt indendørs under kontrollerede forhold. Det er et stort hit både i almindelige husholdninger samt i resturanterne.
Mikrogrønt kan dyrkes af næsten alle grøntsager og krydderurter, men de mest kendte er nok solsikke, ærter, radiser, rødbeder, broccoli, rødkål og gulerødder. Dem vi dyrker i øjeblikket er solsikke, radise og ærter og broccoli.

Fordele ved Mikrogrønt

Da vi første gang hørte om Mikrogrønt for en del år siden, var de mest brugt på de finere spisesteder og i velassorterede supermarkeder. Heldigvis er de i dag blevet tilgængelige for alle, og er ret nemme at dyrke derhjemme.

Overraskende nok er Microgreens op til 40X mere potente i phyto kemikalier end den modne plante. De smager fantastisk og bringer farve og friskhed til enhver ret som f.eks. salater, sandwich, suppe eller middagsretter.

Mikrogrønt har et højt niveau af antioxidanter og polyfenoler, og de er meget rige på kalium, jern, zink, magnesium og kobber. Du får også en fantastisk kilde til vitaminer, mineraler og fibre.
Disse små superfoods, er kendt for at hjælpe dig med at støtte dit immunsystem, hjertesundhed og tarmsundhed, samt sænke dit kolesteroltal.

Forskere ved University of Maryland College of Agriculture and Natural Resources (AGNR) og United States Department of Agriculture (USDA) har for nylig afsluttet en undersøgelse, hvor de har sammenlignet niveauet af næringsstoffer i mikrogrønt i forhold til den fuldvoksne plante.
De analyserede 25 slags mikrogrønt og deres næringsværdi. For eksempel havde rødkål mikrogrønt den højeste koncentration af C-vitamin og 40X mere E-vitamin.

Selvom mikrogrønt betegnes som superfoods med et meget højt nærings indhold, er de ikke ment som erstatning for fuldvoksne grøntsager.
Jeg anbefaler at du spiser regnbuens farver, og lidt fra hver kostgruppe (se min kostcirkel her). Tilføj gerne 100 gr mikrogrønt til dine måltider løbet af dagen for at få et ekstra boost!

Relaterede indlæg

Et mindset af taknemmelighed

Et mindset af taknemmelighed

At have et mindset af taknemmelighed er ikke kun for sundhedsbevidste mennesker - det er for alle.Det at have optimal sundhed og velvære er meget mere end din fysiske kan mærke. Din mentale og følelsesmæssige tilstand spiller en afgørende rolle for dit generelle...

Pas på dit hjerte

Pas på dit hjerte

Betydningen af et sunde hjerte kan der ikke snakkes nok om. Hjertet er et vitalt organ, der pumper blod til alle dele af din krop og forsyner den med ilt og næringsstoffer.Når hjertet er sundt, sætter det din krop i stand til at fungere korrekt og udføre daglige...

De 7 Steps om Taknemmelighed

De 7 Steps om Taknemmelighed

I sidste indlæg i De 7 Steps serien, er det i dag De 7 Steps om Taknemmelighed. Taknemmelighed er nok et af de mest oversete værktøjer vi har adgang til. Det bedste er at det koster ikke noget, tager ikke meget tid, og fordelene er enorme! Nogle af fordelene ved at...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik