Simpel Sundhed livsstilen

17. januar 2022

For tusinder af år siden levede vores forfædre meget anderledes, end vi gør i dag. Deres mad var det de kunne finde lokalt, og deres kød blev enten fanget eller jaget.
Den måde at leve på var præcis det, der matchede det, kroppen har brug for.
I dag har vi en tendens til at købe en masse forarbejdede fødevarer, fordi vores livsstil er alt for travl til at lave mad fra bunden.

“Simpel Sundhed” Livsstilen handler om, at komme tilbage til at lave vores egne måltider, og igen bruge friske lokale og sæsonbestemte råvarer, samt at få familier tilbage til spisebordet og nyde et godt måltid, samt have samtaler på tværs af bordet. Helt enkelt, at have nærhed!

Det handler også om at at lære at mærke efter, og lytte til din indre stemme – din mavefornemmelse – din intuition. “Simpel Sundhed” Livsstilen, vil også lære dig hvor simpel en sund livsstil kan være, når vi ser holistisk på det.

De 7 Steps

Jeg har udviklet De 7 Steps, da kost og motion ikke er nok for at opnå optimal sundhed. Det er vigtigt at der er balance i din hverdag. Det får du ved at bruge De 7 Steps i din hverdag.

Kost – Vand – Søvn – Motion – Frisk Luft – Stilhed – Taknemmelighed

Læs mere om De 7 Steps her

Du kan spise næsten alt!

Hvis maden har kunnet gro af sig selv, løbe frit, flyve eller svømme, kan du spise det.
Altid tænk, den nærmeste vej fra jord til bord!
En tommelfingerregel hvis du køber forarbejdet mad er, at der kun er 5 eller færre ingredienser.

Spis alle regnbuens farver

Gør det til en vane altid at have mindst 5 forskellige farver på din tallerken ved hvert måltid. Det ser både mere indbydende ud, og du er sikker på at få et balanceret måltid.

“Simpel Sundhed”s mad cirklen er lavet ud fra Walter Willet og Frede Damgaards principper om balanceret kost. Der er egentlig ikke noget du ikke må spise, der er bare noget du ikke skal spise så tit!
Her mener jeg selvfølgelig hovedsagelig af de forarbejdede føde varer.

Kost Cirkel

Hvordan ændrer du livsstil uden bivirkninger

Ændring af livsstil og madvaner kan være noget af udfordringen. Jeg ved det, jeg været der mange gange.

Hvis du implementerer 50 nye vaner på én gang giver det bare bagslag, og du ender præcis hvor du startede. Du skal huske, at de vaner, du har nu, højst sandsynligt har taget år at udvikle!

Da jeg begyndte denne rejse, og fandt ud af kun at ændre 2-3 ting ad gangen, blev alt meget nemmere. Og det er præcis, hvad jeg har lært andre i snart 2 årtier.

Hvis du har forsøgt at lave en komplet omlægning af din livsstil, har du sandsynligvis oplevet hovedpine, trang til noget bestemt, træthed og irritabilitet. Alt dette er på grund af 2 hovedårsager; sukkerafhængighed og detox!

At lave ændringer over tid, vil hjælpe din krop og dit sind til bedre at tilpasse sig og værdsætte det du gør.
Du vil ret hurtigt få lyst til de sunde vaner, og du vil begynde at få mere energi, mere fokus, bedre fordøjelse og søvn.

Ved at skifte de fødevarer ud der får dig til at lagre fedt, giver trang til sukker samt “dårlige” kulhydrater, med fødevarer der nærer dig, og vil hjælpe dig, vil du ret hurtigt begynde at hige efter det sunde, og på den måde holde kursen, uden voldsomme abstinenser.

Relaterede indlæg

Hvad er mikrogrønt

Hvad er mikrogrønt

Du kender sikkert begrebet spirer. Men hvad er Mikrogrønt? Det ligger næsten i ordet mikro. Unge planter af grøntsager og krydderurter.I modsætning til de modne urter og grøntsager med en vækstcyklus på uger eller måneder, kan mikrogrønt høstes og spises en uge til 10...

Et mindset af taknemmelighed

Et mindset af taknemmelighed

At have et mindset af taknemmelighed er ikke kun for sundhedsbevidste mennesker - det er for alle.Det at have optimal sundhed og velvære er meget mere end din fysiske kan mærke. Din mentale og følelsesmæssige tilstand spiller en afgørende rolle for dit generelle...

Pas på dit hjerte

Pas på dit hjerte

Betydningen af et sunde hjerte kan der ikke snakkes nok om. Hjertet er et vitalt organ, der pumper blod til alle dele af din krop og forsyner den med ilt og næringsstoffer.Når hjertet er sundt, sætter det din krop i stand til at fungere korrekt og udføre daglige...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik