Et mindset af taknemmelighed

13. maj 2023

At have et mindset af taknemmelighed er ikke kun for sundhedsbevidste mennesker – det er for alle.
Det at have optimal sundhed og velvære er meget mere end din fysiske kan mærke. Din mentale og følelsesmæssige tilstand spiller en afgørende rolle for dit generelle velbefindende.
Et powerfuldt værktøj du kan bruge til at forbedre din mentale og følelsesmæssige tilstand er taknemmelighed.

Hvordan man praktiserer taknemmelighed

Taknemmelighed er at have fokus på de positive ting i livet. Det kan være alt fra tag over hovedet, til de relationer du har med dine nærmeste. Når du fokuserer på det du har i stedet for det du ikke har, skifter du din mindset fra et med mangler til et med overflod.

Hvis du ikke allerede har en taknemmelighedsjournal, kan jeg varmt anbefale dig at anskaffe dig en. Skriv 5 ting ned hver eneste aften før sengetid, du har været taknemmelig for i dag.

Her er et link til en fantastisk artikel fra Harward University om taknemmelighed

Positiv tankegang

Når du ændre din tankegang kan have positive dybtgående virkninger på din sundhed og velvære. Undersøgelser har vist, at taknemmelighed kan reducere stressniveauet, øge lykke og forbedre søvnkvaliteten. Det kan også forbedre forholdet til andre ved at fremme følelser af medfølelse og empati.

Taknemmelighed har også en positiv indflydelse på din fysiske helbred.
Når du er stresset, producerer kroppen kortisol, et hormon, der kan have negative effekter på dit immunsystem, fordøjelse og hjerte-kar-sundhed. At have daglig taknemmelighed kan sænke kortisolniveauet, hvilket reducerer den negative indvirkning af stress i kroppen.
Endvidere giver taknemmelighed dig et mere positivt livssyn og er med til at styrke dit immunsystem samt at give dig mental styrke til at klare de udfordringer du måtte møde.

En måde at styrke dit positive mindset og din taknemmelighed på er at have positive affirmationer omkring dig selv og hvad du gerne vil opnå i livet. Skriv dem ned, og gentag dem morgen og aften. Denne øvelse hjælper dig med omformulere eventuelle negative omkring dig selv og dine omgivelser.

Jeg er stor tilhænger af at have taknemmelighed, og en positiv tankegang er kraftfulde værktøjer til at forbedre din sundhed og velvære.

Derfor er taknemmelighed en del af mine “7 Steps“.

Ved at fokusere på det, du har og have et positivt syn, kan du dels reducere stress og dels forbedre din fysiske sundhed.

Så brug et øjeblik hver aften til at reflektere over de gode ting der er sket i dit liv i dag, skriv i din taknemmelighedsdagbog og sig dine positive affirmationer morgen og aften. Dit sind og din krop vil takke dig for det.

Relaterede indlæg

Hvad er mikrogrønt

Hvad er mikrogrønt

Du kender sikkert begrebet spirer. Men hvad er Mikrogrønt? Det ligger næsten i ordet mikro. Unge planter af grøntsager og krydderurter.I modsætning til de modne urter og grøntsager med en vækstcyklus på uger eller måneder, kan mikrogrønt høstes og spises en uge til 10...

Pas på dit hjerte

Pas på dit hjerte

Betydningen af et sunde hjerte kan der ikke snakkes nok om. Hjertet er et vitalt organ, der pumper blod til alle dele af din krop og forsyner den med ilt og næringsstoffer.Når hjertet er sundt, sætter det din krop i stand til at fungere korrekt og udføre daglige...

De 7 Steps om Taknemmelighed

De 7 Steps om Taknemmelighed

I sidste indlæg i De 7 Steps serien, er det i dag De 7 Steps om Taknemmelighed. Taknemmelighed er nok et af de mest oversete værktøjer vi har adgang til. Det bedste er at det koster ikke noget, tager ikke meget tid, og fordelene er enorme! Nogle af fordelene ved at...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik