Jul uden stress

15. december 2022

Jeg elsker at lære små tips til at gøre hverdagen nemmere, og især til en jul uden stress. Vi farer rundt for at købe julegaver og handles madvarer. Vi er til julefrokoster, juleafslutninger med børnene og skal helst have lavet de sidste juledekorationer, julekonfekt og småkager. Alt imens vi også lige skal have overblik over juledagene og alle de hyggelige sammenkomster de bringer. Nå ja, så skal de fleste jo også stadig arbejde!!! Ikke noget at sige til at mange føler at julen er alt for stressende.

Derfor er det nu du skal være ekstra opmærksom på hvad din krop signalerer. Og husk, det er ok at sige nej tak til en julekomsammen!

Støt dit immunforsvar

Ofte når der har været klem på i en periode, og man så lige pludselig har “fri” i nogle dage, er der mange der oplever at de bliver syge med forkølelse osv. Det er ganske enkelt fordi kroppen har været udsat for unødvendig stress hvilket resulterer i nedsat immunforsvar.

Julen bør være en hyggelig tid med familie og venner uden stress og jag – og specielt uden sygdom, så her får du mine tips til en jul uden stress.

jule sygdom

Kosttilskud

For at hjælpe lidt til med immunsystemet er det en god ide at tage Vitamin C, Vitamin D, Symbioflor. De 2 første er super antioxidante og derfor med til at give god støtte til immunsystemet. Den sidste er super god til din tarmflora, og da ca. 70% af immunsystemet findes i tarmen, er det vigtigt at optimere denne. Du han få mine favoritter her.

Echinacea dråber er en anden “must have” specielt i vinterhalvåret. Så snart du mærker der er noget på vej, så er det bare med at tage ca. 50 dråber i et glas vand, 3-5 gange dagligt – det gør underværker.
Du kan få Echinecea her

Stilhed og vejrtrækning

Træk vejret dybt – helt ned i maven, i 3-5 minutter. Det er med til at nedsætte stress og få dig tilbage i balance. Din krop har brug for at være i balance og i en “no stress” zone. Når du laver dine dybe vejrtrækninger, så vær opmærksom på at der er stilhed omkring dig.
Stilhed og vejrtrækning er også med til at støtte både dit nerve system, immunsystem og kredsløb.
Det giver også fornyet energi og overblik. Men også din Vagus nerve som forbinder de fleste funktioner i kroppen, har i særdeleshed har gavn af denne øvelse.
Jeg bruger et devise, Coherence Coach, der er super nemt at håndtere. Den måler din HRV (heart rate variability), ikke at forveksle med hjerte rytme. Der følger en app med så man kan følge med i hvordan og som skaber gode resultater. Se denne korte video.

Jule stilhed
Uddelegering af juleopgaver

Uddeleger

Er det hjemme hos dig der skal holdes juleaften, eller jule frokost, er det en rigtig god ide at uddelegere nogle af opgaverne til dine gæster. Det kan være forret, dessert, salat til hovedretten, drikkevarer osv. Det mindre stress til dig, og så deles i lidt mere om udgifterne.
Jeg laver f.eks. altid min populære appelsin og rødkåls salat og tager med juleaften.


Frisk luft

Julen er ofte lig med alt for meget mad og drikke som vi ikke er vandt til. Det går ofte ud over fordøjelsen, og du kan opleve enten løs- eller hård afføring (sorry).
Dette kan dels afhjælpes ved Tip nr. 1, og dels ved at sørge for at gå en tur hver dag. Gerne i 30 minutter eller mere. Det hjælper med at holde dit tarmsystem igang, og så har hovedet sikkert også godt af at få noget frisk luft!

Frisk luft i julen

Jule taknemmelighed

Taknemmelighed

Taknemmelighed hører ligesom julen til. Selvom det er er noget vi bør praktisere året rundt, er det som regel i juletiden vi bliver mindet om hvor meget vi har at være taknemmelige for.
Hvis du ikke allerede har en Taknemmeligheds dagbog, kan du stadig nå at ønske dig en i julegave.
Jeg tænker du kan få den hos en boghandel.

Hvis ikke du allerede har min gratis e-bog om De 7 Steps, så kan du få den her. Du får små tips til hvordan og hvorfor alle 7 steps er vigtige at implementere i din hverdag, og i denne tid en jul uden stress❤️

Relaterede indlæg

Simple Detox Tips

Simple Detox Tips

De Simple Detox tips du får her i dag, kan være et super effektivt når det kommer til sundhed og velvære, og uanset om du ønsker at tabe dig eller rense din krop, er det noget vi alle bør gøre 3-4 gange om året. Din krop udsættes dagligt for en række forskellige...

Godt Nytår

Godt Nytår

Godt nytår til dig og dine kære. Jeg håber, du er lige så spændt på 2023, som jeg er! Min mand og jeg har holdt jul med vores familie og venner i Danmark og skal i Sverige for at fejre nytår med min bror og hans familie. 2022 har været udfordrende for os på mange...

Glædelig Jul

Glædelig Jul

Rigtig glædelig jul til dig og dine kære. Håber julen betyder lige så meget for dig som den gør for mig. Nemlig en tid med masser af hygge, samvær med dem du holder af, god mad osv. Det er en tid hvor vi er ekstra betænksommer over for dem der har det svært. Andy og...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik