De 7 Steps om Taknemmelighed

22. juli 2022

I sidste indlæg i De 7 Steps serien, er det i dag De 7 Steps om Taknemmelighed.

Taknemmelighed er nok et af de mest oversete værktøjer vi har adgang til.
Det bedste er at det koster ikke noget, tager ikke meget tid, og fordelene er enorme!

Nogle af fordelene ved at have taknemmelighed hver dag er:

Styrke dine bekendtskaber

Det at have taknemmelighed, er med til at åbne døren for nye bekendtskaber og muligheder.
Ved at påskønne andre, sige tak, holde døren for en fremmed eller sende et kort til en bestemt anledning, vil være med til både at styrke de bekendtskaber du allerede har, men også triltrække nye mennesker. takkekort, fødselsdagskort, god bedring eller lign. til til dem du kender, eller

Støtter fysisk og psykisk sundhed

Taknemmelige mennesker har oftest færre smerter og ubalancer, og de er mere tilbøjelig til at tage godt af dem selv og deres kære.

Undersøgelser viser at taknemmelighed også kan hjælpe dig med, at reducere negative følelser såsom misundelse, vrede, frustration og fortrydelse.
Ved at have mere glæde i hverdagen og et positive sind, vil du reducere depression og melankoli.
Du vil have mere empati over for andre, og således øge dit selvværd, samt værdsætte andre menneskers præstationer.

At være taknemmelig kan også hjælpe dig med at reducere stress og overvinde traumer, da du fokuserer mere på det “gode” end det “dårlige”.

Bedre søvn

Ved at skrive en taknemmeligheds journal, kan du også forbedre din søvn. Forskning viser, at positive tanker er med til at berolige dit nervesystem.

Start allerede i dag, og skriv mindst 5 ting ned, du er taknemmelig for hver aften, før sengetid. Du vl hurtigt mærke positiv ændring i både krop og sind.

Du kan se en samlet artikel på alle De 7 Steps her

Relaterede indlæg

Hvad er mikrogrønt

Hvad er mikrogrønt

Du kender sikkert begrebet spirer. Men hvad er Mikrogrønt? Det ligger næsten i ordet mikro. Unge planter af grøntsager og krydderurter.I modsætning til de modne urter og grøntsager med en vækstcyklus på uger eller måneder, kan mikrogrønt høstes og spises en uge til 10...

Et mindset af taknemmelighed

Et mindset af taknemmelighed

At have et mindset af taknemmelighed er ikke kun for sundhedsbevidste mennesker - det er for alle.Det at have optimal sundhed og velvære er meget mere end din fysiske kan mærke. Din mentale og følelsesmæssige tilstand spiller en afgørende rolle for dit generelle...

Pas på dit hjerte

Pas på dit hjerte

Betydningen af et sunde hjerte kan der ikke snakkes nok om. Hjertet er et vitalt organ, der pumper blod til alle dele af din krop og forsyner den med ilt og næringsstoffer.Når hjertet er sundt, sætter det din krop i stand til at fungere korrekt og udføre daglige...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik