Æble grønkåls salat

20. december 2022

Grønkål og æbler er helt klart to af mine yndlings efterårs / vinter afgrøder. Derfor er denne Æble Grøntkåls salat blevet en af favorit salaterne her i vinterhalvåret.

Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod frie radikaler*, oxidativt stress og virus. Derfor er det så vigtigt at spise en sund og balanceret kost med masser af grøntsager. Læs mere i De 7 Steps Om Kost

Grønkål

Denne superfood har været på middagstallerkener siden Romer-tiden, men er først de senere år blevet fuldstændig accepteret i vores kost her i vesten.
Grønkål er en meget robust afgrøde, som kan overleve lidt sne og frost. Dette gør den til en perfekt afgrøde til vintermånederne.

Den indeholder en bombe af antioxidanter såsom vitamin A og C, der alle støtter dit immunsystem, vitamin K, der er godt for din knoglesundhed, sam Folat – et B-vitamin, der er nøglen til hjerne udvikling.

Du kan bruge grønkål i pandegrønt, supper, gryderetter, salater, som wraps eller i smoothies og juice!

Æbler

Et æble om dagen hold doktoren fra døren! Der er en vis sandhed i dette, da æblet har mere end 300 forskellige næringsstoffer. Det er vigtigt at få økologiske æbler da de er en del af “Dirty 12”

Æbler bruges ofte i forskellige opskrifter, såsom tærter, muffins, desserter, salater, havregryn, smoothies og juice. Men de er også en god snack med dit yndlings nøddesmør.

Der har et højt indhold af C-vitamin, der støtter dit immunsystem, samt vitamin B1 og B6, magnesium, calcium, svovl og fosfor. Du får også en god kilde til fiber i æblerne der er rigtig godt for din tarmsundhed samt polyfenoler der er med til at beskytte dine celler mod frie radikaler*

*Fri radikaler skabes af alle de giftstoffer, vi får hver eneste dag, på grund af den mad, mange mennesker spiser, postevandet og den luft, vi indånder. Frie radikaler er molekyler, der har et ulige antal elektroner, hvilket gør dem ustabile. Når det sker, kan de beskadige dine celler.

Det skal du bruge:

4 – 6 blade grønkål
1/2 – 1 spsk olivenolie
2 æbler
1 granatæble
2 kopper Microgreens
1/4 af en kål
Saft fra 1/2 citron
1/2 kop pekannødder

Skær stilken af grønkålsbladene, og skær derefter bladene meget fint.
Tilsæt grønkål og olivenolie i en skål, og giv grønkålen en god massage.
Jeg ved godt, det lyder skørt, men det hjælper virkelig med at nedbryde den seje tekstur, reducere bitterheden og gør det nemmere at tygge og mere behageligt.

Skær derefter æblerne i 4 eller 8 både, fjern kernehuset og skær dem i små mundrette stykker.
Kom æblet i en lille skål, og pres saften fra 1/2 citron over dem. Det forhindre dem i at blive brune (oxiderende).
Tilsæt æble stykkerne og granatæble kernerne til grønkålen. Hvis du ikke vil have med et helt granatæble at gøre, kan du normalt få kernerne alene, klar til brug.
Hak dine Microgreens lidt og bland dem sammen med resten.
Brug pekannødderne som topping.

Relaterede indlæg

Jordbær Salat

Jordbær Salat

Sæsonen for jordbær er lige om hjørnet, så her kommer en lækker jordbærsalat. Den er er farverig og super nem at lave.Jordbær er et af mine yndlings bær, og er de første der modnes i sæsonen. For mig er det startskuddet til sommersæsonen fyldt med farverig frugt, bær...

Glutenfri kiks

Glutenfri kiks

Disse glutenfri kiks er både nemme og super lækre. Jeg har fået opskriften af en veninde i Danmark, og prøver på altid at have dem på lager!! Vi bruger dem som snack, til charcuteri, som tilbehør til en suppe eller til en ostetallerken. Selvom du efterhånden kan få en...

Appelsin Og Rødkåls Salat

Appelsin Og Rødkåls Salat

Denne farverige appelsin og rødkåls salat er en af ​mine vinter favoritter. Den er sprød, farverig og smager fantastisk. Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod skader forårsaget af frie radikaler. Endnu mere i...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik