Jordbær Salat

23. maj 2023

Sæsonen for jordbær er lige om hjørnet, så her kommer en lækker jordbærsalat. Den er er farverig og super nem at lave.
Jordbær er et af mine yndlings bær, og er de første der modnes i sæsonen. For mig er det startskuddet til sommersæsonen fyldt med farverig frugt, bær og grøntsager.
Da vi voksede op, fik vi jordbær med fløde og lidt sukker mange gange gennem jordbær sæsonen, men nu bruger jeg dem mere i salater og til en af vores yndlings tilbehør, Sommer frisk jordbær salsa.

Fyldt med næringsstoffer

Jordbær er en fremragende kilde til essentielle næringsstoffer, hvilke er med til at fremme din generelle sundhed. De er rige på C-vitamin, der støtter immunforsvaret, kollagen produktionen, og beskytter mod oxidativt stress. Du får også gode fibre samt folet og kalium, samt en stor mængde antioxidanter, derspiller en afgørende rolle i at neutralisere skadelige frie radikaler i kroppen.
Disse antioxidanter og phyto kemikalier hjælper med at beskytte cellerne mod skader, reducere inflammation og potentielt sænke risikoen for kroniske sygdomme.

Nyt for mig var at jordbær kan være dit hemmelige våben til en sund vægt og endda smide et par kilo, da har et lavt kalorieindhold og et højt fiberindhold. Kombinationen af naturlig sødme, fiber og vandindhold hjælper med at bremse trangen til sødt og holder dig mæt i længere tid.

Kikærter

Kikærter, også kendt som garbanzo bønner, har længe været en fast bestanddel i mange køkkener. De tilbyder en bred vifte af næringsstoffer, og er en fremragende kilde til plantebaseret protein. Dette gør dem til en ideel spise for alle, der ønsker at reducere deres kødforbrug. Vi bruger dem i hummus, salater, supper og ristede som snack.
Desuden er kikærter en rigtig god tilde til sunde fibre, som jo er en vigtig del af en sund og balanceret kost.
Fibre hjælper med fordøjelsen, fremmer følelsen af mæthed og hjælper med at regulere blodsukker niveauet. Indtagelse af en tilstrækkelig mængde fiber understøtter også en sund tarm ved at nære gavnlige tarmbakterier.

Kikærter er en god kilde til folat, mangan, jern, fosfor og magnesium. Folat er bl.a. afgørende for en sund celledeling, mens mangan spiller en rolle i knoglesundhed og energiproduktion. Jern er essentielt for at transportere ilt gennem hele kroppen, og magnesium understøtter forskellige enzymatiske processer og bidrager til knoglesundhed.

Sidst men ikke mindst, Microgreens

I de senere år har der været en stigende popularitet i brugen af microgreens eller mikrogrønt.
Disse små kraftfulde planter giver ikke kun en flot farve til alle retter, de er også sprængfyldt med næringsstoffer.

Microgrønt er kendt for deres koncentrerede næringsstofprofil. Forskning tyder på, at mikrogrønt kan indeholde op til 40 gange flere vitaminer, mineraler og antioxidanter sammenlignet med den fuldvoksne plante. De er særligt rige på vitaminerne C, E og K, samt beta-caroten, lutein og zeaxanthin. Det høje næringsindhold gør mikrogrønt til en framragende spise, og du behøver ikke så meget for at opnå den samme næringsværdi som fuldvoksne grøntsager m.m.
Læs mere om mikrogrønt her på min amerikanske side.

Til denne salat skal du bruge

1 dåse kikærter
1 bakke jordbær
200 gr blandet mikrogrønt
2 spsk af Braggs aminosyrer
2 spsk olivenolie
Salt og peber efter behag

Skyl først kikærterne og lad dem tørre. Bland Braggs aminosyrer, olivenolie, salt og peber i en lille skål. Tilsæt kikærterne og bland godt inden du fordeler dem på en bageplade (med bagepapir)
Rist dem i ovnen på 225 grader i ca 20-30 minutter på 225, eller til de er sprøde.
Lad dem køle af, inden du kommer dem i salaten.

Skær jordbærrene i skiver og hak mikrogrønt groft, og bland i en stor skål.
Tilsæt kikærterne når de er kølet af.
Sever salaten med en god balsamico – min favorit er Honey/Ginger.

Relaterede indlæg

Glutenfri kiks

Glutenfri kiks

Disse glutenfri kiks er både nemme og super lækre. Jeg har fået opskriften af en veninde i Danmark, og prøver på altid at have dem på lager!! Vi bruger dem som snack, til charcuteri, som tilbehør til en suppe eller til en ostetallerken. Selvom du efterhånden kan få en...

Æble grønkåls salat

Æble grønkåls salat

Grønkål og æbler er helt klart to af mine yndlings efterårs / vinter afgrøder. Derfor er denne Æble Grøntkåls salat blevet en af favorit salaterne her i vinterhalvåret. Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod frie...

Appelsin Og Rødkåls Salat

Appelsin Og Rødkåls Salat

Denne farverige appelsin og rødkåls salat er en af ​mine vinter favoritter. Den er sprød, farverig og smager fantastisk. Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod skader forårsaget af frie radikaler. Endnu mere i...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik