Glutenfri kiks

23. februar 2023

Disse glutenfri kiks er både nemme og super lækre. Jeg har fået opskriften af en veninde i Danmark, og prøver på altid at have dem på lager!!
Vi bruger dem som snack, til charcuteri, som tilbehør til en suppe eller til en ostetallerken.

Selvom du efterhånden kan få en række forskellige og ok glutenfri kiks, er der ofte tilsat sukker og stivelse i dem. Disse kiks er uden sukker og ekstra stivelse, og de er både sprøde og mættende.
Jeg er ikke en ørn til at bage, men disse har jeg fået taget på.

At få en balanceret kost er meget vigtig for din sundhed og velvære. Derfor anbefaler jeg altid en økologisk, , glutenfri, mælkefri og sukkerfri kost, hvis det overhovedet er muligt. Du kan læse mere om en balanceret kost her

Hvad gør frøene for dig

Frø er en vigtig del af en sund kost, fordi de er en rig kilde til essentielle næringsstoffer, som vores krop har brug for, for at fungere korrekt.
Du får bl.a. protein, sunde fedtstoffer, vitaminer, mineraler og fibre fra frø, og de er derfor med til at føje godt til vores daglige behov af essentielle næringsstoffer.

Langt de fleste frø er en god kilde til plantebaseret protein, der er vigtigt for opbygning og reparation af væv i vores krop. Dette gør dem til en værdifuld proteinkilde, hvis du ikke ønsker at indtage animalske produkter.

Frø er også rige på sunde fedtstoffer, såsom enkeltumættede og flerumættede fedtstoffer, samt omega-3 fedtsyrer, og er derfor med at reducere inflammation, sænke kolesterolniveauet og beskytte mod hjertesygdomme.
Endvidere er de en god kilde til kostfibre, hvilket er vigtigt for at opretholde en sund fordøjelse og forebygge forstoppelse. Fiber hjælper med at sænke kolesterolniveauet og kontrollere blodsukkerniveauet.
Sidst men ikke mindst har frø et højt indhold af antioxidanter, der er vigtige for at beskytte celler mod skader forårsaget af frie radikaler, samt reducere risikoen for kroniske sygdomme, såsom kræft og hjertesygdomme.

Du kan inkorporere frø i en række forskellige opskrifter og tilføjes til smoothies, salater, bagværk og mere, hvilket gør dem til en praktisk og nærende ingrediens til eller i ethvert måltid.

Det skal du bruge:

2 dl majsmel
1/2 dl græskarkerner
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl chiafrø
1/2 dl olivenolie
2 1/2 dl kogende vand
1 tsk salt
Groft salt til drys

Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt oliven olie og kogende vand. Rør godt til der ikke er klumper.
Konsistensen må gerne være meget lind.
Kom bagepapir på en plade, og fordel den tynde dej jævnt
Drys groft salt på inden du sætter dem i ovnen
Bag ved 175gr i 60 minutter.
Jeg plejer at tage pladen ud efter 30 minutter og forskære størrelsen på kiksene inden de får de sidste 30 minutter.
Lad dem køle helt af inden du kommer dem i en kagedåse.

Relaterede indlæg

Jordbær Salat

Jordbær Salat

Sæsonen for jordbær er lige om hjørnet, så her kommer en lækker jordbærsalat. Den er er farverig og super nem at lave.Jordbær er et af mine yndlings bær, og er de første der modnes i sæsonen. For mig er det startskuddet til sommersæsonen fyldt med farverig frugt, bær...

Æble grønkåls salat

Æble grønkåls salat

Grønkål og æbler er helt klart to af mine yndlings efterårs / vinter afgrøder. Derfor er denne Æble Grøntkåls salat blevet en af favorit salaterne her i vinterhalvåret. Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod frie...

Appelsin Og Rødkåls Salat

Appelsin Og Rødkåls Salat

Denne farverige appelsin og rødkåls salat er en af ​mine vinter favoritter. Den er sprød, farverig og smager fantastisk. Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod skader forårsaget af frie radikaler. Endnu mere i...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik