De 7 Steps om Kost

4. februar 2022

Spis nærende og økologisk mad

Ved at spise nærende økologisk mad, (det vil sige frisk uforarbejdet mad), undgår du de toksiner, der findes i mange forarbejdede fødevarer. Disse toksiner, inklusiv tilsætningsstoffer, kunstige farver, skjulte sukkerarter, e-numre osv. ophobes i din krop over tid, da de er meget svære for dig at udskille.

Alle diæter hævder, de virker bedre end alle de andre. Når du skifter til en af dem, sker der måske kun en forandring i starten, og derefter havner du ofte tilbage, hvor du startede. Hvorfor er det så?
Vi er alle unikke! Selvom en diæt måske i starten giver dig det du søgte, eller er det helt rigtigt for en bekendt, er det ikke ensbetydende med, at den den på sigt er den rigtigt diæt for dig.

Det er ikke fordi du har gjort noget forkert, det er simpelthen fordi vi ikke skal på “slankekur” eller “diæt” – det er bare en midlertidig løsning, for hurtigt at smide nogle kilo! 
I stedet er det meningen, at vi skal spise en balanceret kost, hvilket heldigvis er det ikke for kompliceret, og samtidig have balance i alle de 7 Steps.

Filosofien bag De 7 Steps mod Optimal Sundhed, er i sin enkelthed “Simpel Sundhed”s Livsstilen, som jeg har arbejdet med og udviklet på de seneste 2 årtier.

Spis “rigtig mad”

Rigtig mad har ikke etiketter, så du kan ikke gå galt i byen med ingredienserne . Du ved præcis, hvad du får!
Hvis du har brug for at købe forarbejdet mad, så køb det med færrest ingredienser. Sørg altid for, at det er økologisk og af god kvalitet.

Husk dog: Bare fordi det er økologisk, er det ikke nødvendigvis ikke sundt! 

Vær opmærksom på økologiske fødevarer, der indeholder forskellige former for sødemidler, farver og smag. Igen, jo færre ingredienser jo bedre!

Når du planlægger dine måltider, skal du sørge for, at få masser af fedt som kokosolie, olivenolie, økologisk smør fra fritgående og græsfodrede dyr, nødder, frø og sidst men ikke mindst fiskeolie.

Omega’erne, der findes i fiskeolie, er essentielle for et godt helbred, fleksible led, god hukommelse og en masse energi.

Sørg også for, at du får masser af fibre, primært fra grøntsager og lidt fra frø og glutenfri korn.

“Som holistisk behandler ser jeg dagligt diætrelaterede sygdomme.
Faktisk skyldes over 60% af alle dødsfald, diætrelateret sygdom.”

Kost Cirkel

De “hårde hvidevarer”

Jeg anbefaler at du holder dig væk fra de “hårde hvidevarer” – hvidt sukker, mejeriprodukter (af enhver art) og hvidt mel, specielt de gluten holdige sorter. Det er alt sammen ting, vi ikke er designet til at behandle og fordøje.

Sukker

Hvis du skal bruge sukker, så brug lidt økologisk rørsukker, honning eller sirup af høj kvalitet, eller brug naturlig stevia, da det ikke påvirker dit blodsukker.

Vær opmærksom, når du køber forarbejdede fødevarer, da de kan indeholde en eller flere af de førnævnte tilsætningsstoffer.
Hvis der står sukkerfri på produkter, så lad det stå! Sukkerfri varer har ofte et kunstigt sødestof i stedet, som f.eks. aspartam og sucralose. Disse menes at kunne føre til sygdom, stofskifte sygdomme og type 2 diabetes! Sjovt not er det jo lige præcis disse sygdomme, de kunstige sødestoffer i første omgang skulle værne imod!!

Mælkeprodukter

Hvad angår mejeriprodukter, er komælk kun til kalve – punktum!
Mælk indeholder kasein og lactose (mælkesukker), som kan være svært for den menneskelige krop at nedbryde. Derfor er mejeriprodukter virkelig ikke for mennesker.

Har du f.eks. nogensinde set en ko, eller andre dyr, fortsætte med at dige efter de er fuldvoksne? Nej vel 🙂
Det er kun os mennesker der tror vi skal drikke mælk hele livet.
Du kan læse meget mere om “hvorfor ikke mejeri” her

Hvis du engang imellem gerne vil nyde en god ost, yoghurt, smør eller fløde, så sørg for at købe økologisk fra fritgående og græsfodrede dyr.

Hvidt mel

Gluten er noget der er kommet mere og mere fokus på de seneste år, hvilket jeg synes er rigtig godt.

Gluten i nutidens korn er ikke helt den samme, som den man havde tilbage i tiden, da den “moderne hvede” kommer fra hvede skabt i 1960’erne, gennem krydsning og genetisk manipulation.
Målet var at producere en afgrøde med højere udbytte, samt mindre omkostninger.
Ud over denne genetiske manipulation, resulterer den blegning og forarbejdning moderne hvede er udsat for, at vi ender med et meget unaturligt produkt.

Vores fordøjelsessystem kan ikke finde ud af at nedbryde denne type gluten, hvilket giver en tapet klister lignede masse i tarmsystemet!
På sigt kan denne “nye” type gluten forårsage forskellige livsstilsproblemer, som allergier, cøliaki, utæt tarm, migræne, fedme og endda kræft.

Syre/base balancen

Rigtig mange livsstils sygdomme stammer egentlig fra syreophobninger i kroppen. Når vi spiser forarbejdet mad, mad stegt i olier der ikke tåler varme, paneret mad og mørkt kød, eller drikker sodavand, alkohol og kaffe, får vi alt alt for meget syre.
PH-værdien i menneskets blod skal være mere basisk end sur. Det basiske niveau bør være mellem 7,35-7,45 hvilket det sjældent er! Derfor er det vigtigt, at indtage flere basiske fødevarer, og drikke mere vand.

Vidste du, at det kræver 32 glas basisk vand (pH 10) at neutralisere et glas sodavand?

For meget syre i vores kost, kan give de samme sygdomme som nævnt ved sukker, mælkeprodukter og mel, give anledning til hovedpine, fibromyalgi, ømme led, noget gigt, eksem og endda kræft, for at nævne nogle få…

Sørg derfor at spise en sund og balanceret antiinflammatorisk kost. Læs artiklen af Anette Harbech Olesen om Antiinflammatorisk levevis her

Relaterede indlæg

Hvad er mikrogrønt

Hvad er mikrogrønt

Du kender sikkert begrebet spirer. Men hvad er Mikrogrønt? Det ligger næsten i ordet mikro. Unge planter af grøntsager og krydderurter.I modsætning til de modne urter og grøntsager med en vækstcyklus på uger eller måneder, kan mikrogrønt høstes og spises en uge til 10...

Et mindset af taknemmelighed

Et mindset af taknemmelighed

At have et mindset af taknemmelighed er ikke kun for sundhedsbevidste mennesker - det er for alle.Det at have optimal sundhed og velvære er meget mere end din fysiske kan mærke. Din mentale og følelsesmæssige tilstand spiller en afgørende rolle for dit generelle...

Pas på dit hjerte

Pas på dit hjerte

Betydningen af et sunde hjerte kan der ikke snakkes nok om. Hjertet er et vitalt organ, der pumper blod til alle dele af din krop og forsyner den med ilt og næringsstoffer.Når hjertet er sundt, sætter det din krop i stand til at fungere korrekt og udføre daglige...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik