De 7 Steps til Optimal Sundhed

28. januar 2022

Optimal Sundhed er ikke bare en ting – det er en balance mellem alle De 7 Steps.

Hvis du kigger på kroppen på et cellulært niveau, og virkelig lærer, hvad alle de små celler har brug for, vil du finde ud af, at det er en balance mellem mange forskellige aspekter.
Det at spise sundt og dyrke motion, udgør nemlig kun omkring 30 % af en sund livsstil!

For virkelig at skabe en krop i optimal sundhed, har du udover Kost og Motion, også brug for Vand, Søvn, Frisk luft, Stilhed og Taknemmelighed.

Det eneste vores fantastiske krop ønsker, er at være i BALANCE. Hvis den ikke er det, kommer vi hurtigt i ubalance = sygdom.

Min “Simpel Sundhed”s livsstil er bl.a. baseret på De 7 Steps til Optimal Sundhed, som kan hjælpe dig og din krop, med at genvinde balancen og bedre livskvalitet. Læs mere her

De 7 Steps - Kost

Kost

Vi er alle unikke! og selvom en diæt måske virker for din ven, virker den nødvendigvis ikke for dig.
Det er ikke fordi du gør noget forkert, men ganske enkelt fordi vi ikke skal på “kur” og undlade vigtige næringsstoffer for hurtigt at tabe os.

I stedet skal vi spise rent og nærende. Det er heldigvis ikke så kompliceret som du måske tror.

Når du spiser en økologisk ren kost, (det vil sige frisk ikke forarbejdet mad), undgår du de toksiner, der findes i de fleste forarbejdede fødevarer.
Disse toksiner, inklusiv kunstige farver, smagsstoffer og skjulte sukkerarter, ophobes i din krop over tid, da de er meget svære for kroppen at udskille. Læs mere her

Spis når du er sulten, og indtil du er mæt

Tilføj en lille smule fra hver fødevaregruppe. Jeg plejer at sige, man til hvert måltid skal have mindst fem forskellige farver på din tallerken.

Spis alle de lækre farverige naturligt fremkomme fødevarer, så du kan blive sund indefra og ud, og dermed også finde din idealvægt.

Vælg muligheder som kød fra græsfodrede dyr, vildfangede fisk, æg fra fritgående høns, grøntsager, nødder, frø og naturlige fedtstoffer (som f.eks. smør, vegetabilske olier og avocado og kokosnød).

Alt er selvfølgelig økologisk, og så lokalt som muligt.

De 7 Steps - Vand

Vand

Vand er en af de mest simple og vigtigste substanser vi har her på jorden. Det udgør omkring 60% af vores krop.

Det er i luften vi indånder, og i den friske mad vi spiser. Faktisk er vand så vital, at vi kun kan gå et par dage uden.

Den gennemsnitlige person drikker ikke nok vand, hvis noget overhovedet. I stedet erstattes vand med andre drikkevarer, så som kaffe, sodavand og andre læskedrikke, i den tro at det er det samme – det er det langt fra!

En tommelfingerregel er at du bør drikke 1,5 – 2 liter hver dag. Lidt mere når det er varmt og når du træner.

Rent vand har en energi givende og rensende effekt, som dine organer, knogler, led og fordøjelsessystem har brug for, for virke optimalt.

Når din krop har vand nok at arbejde med, vil dit system skylle toksiner ordentligt ud, i stedet for gennem forskellige steder i kroppen, bla. via huden og fordøjelses systemet.

80% af vores immunforsvar findes i vores fordøjelsessystem. Derfor har vand stor betydning for at
hele fordøjelses kanalen fungerer optimalt. Er din krop dehydreret, kan det føre til ringe nedbrydning af næringsstoffer og forårsage bl.a. sure opstød, diarré og forstoppelse.
Læs mere her

De 7 Steps - Søvn

Søvn

En god nats søvn har meget stor indflydelse på vores generelle helbred, både fysisk og mentalt. Det giver dig også mere energi og bedre fokus. Alligevel er der mange der ikke prioriterer søvnen.

Mangel på søvn påvirker ikke kun dit immunforsvar, din hormonbalance og dit hjerte/kredsløb, men også din appetit og stressniveau!

Nogle af de faktorer der hindrer en god nats søvn er bl.a. arbejdspres, udfordringer på hjemmefronten og økonomisk ustabilitet. Ikke underligt at det går ud over nattesøvnen!

Sørg for, at du får søvn nok. Voksne har i gennemsnit brug for 7-8 timer hver nat.
Hvis ikke du har nogle gode aften og sengetids rutiner, vil det være en god ide at starte nu.

Gå i seng, og stå op på samme tid hver dag
Sove i et mørkt, køligt og behageligt miljø
Eliminer din brug af elektroniske enheder mindst 1 time før sengetid
Slap af og erstat elektronikken med en god bog, blød musik eller meditation.
Læs mere her

De 7 Steps - Motion

Motion

Motion er ikke kun med til at opbygge muskler, eller tabe fedt. Det er også en god måde at flytte affaldsstoffer ud af kroppen på. Begge dele gør vi på to måder: ved at svede og ved at bevæge vores lymfer.
Sved er med til at skylle affaldsstofferne ud af vores system via vores største organ, huden.

Lymfesystemet er afhængig af din krops bevægelse for at fungere optimalt.
Lymfe væsken pumpes ikke ligesom vores blod, men bevæger sig, når musklerne presser systemet.
Derfor er motion en vigtig faktor til holde lymfesystemet i bevægelse. Når det sker bærer lymfen de hvide blodlegemer gennem hele kroppen, og arbejder for at fjerne overskydende fedt, bakterier og andre skadelige materialer.

Ved at træne regelmæssigt, forbliver din lymfe aktiv og flyder gennem hele din krop, samt hjælper med at transportere de skadelige affaldsstoffer ud.

Derfor kan motion hver dag, i mindst 30 minutter, gøre en stor forskel.
Og husk, det kan både være cardio-, styrke- eller blød træning.
Læs mere her

De 7 Steps - Frisk Luft

Frisk Luft

Gør det til en vane at få frisk luft hver dag. Gå en tur, løb eller cykel i mindst 30 minutter, hver dag, uanset vejret.

Husk: Der er ikke noget der hedder dårligt vejr, kun forkert påklædning!

Frisk luft hver dag hjælper ikke kun med at rense dine tanker, det tilfører også ilt til dine celler og fylder dig med ny energi! Faktisk er frisk luft kendt for at gavne dit immunsystem, dit humør, din fordøjelse og dit sind!

Grounding, eller jordforbindelse, er et andet meget overset værktøj
På grund af vores moderne livsstil, opbygger vores krop positive ioner, som med tiden kan forårsage sygdomme. Grounding har negative ioner. Det vil sige at, Grounding hver dag, vil være med til at hjælpe din krop tilbage i neutral tilstand.

Gå udenfor, barfodet, på græsplænen, grus eller bar jord hver morgen, og enten gå rundt eller sidde stille med fødderne på jorden, og bare bliv ét med naturen.

Start med 5 minutter og arbejd dig op til 30 minutter om dagen.
Her er rigtig god info på simple grounding teknikker

De 7 Steps - Stilhed

Stilhed

Tag en pause, når det passer ind i din daglige rutine.

Hvad enten du kan lide at meditere, lytte til stille musik, er op helt til dig – så længe du finder den bedste form for Stilhed for dig.

Ved at opleve Stilhed gennem meditation, booster du dit selvværd, motivation og glæde.
Det giver dig mental styrke, bringer dig i kontakt med dit indre selv, og tilbage til nuet.

Sørg for at få mindst 2 x 15 minutters stilhed hver dagen.

Stilhed hjælper os også til at reflektere over, hvad der er sket, genoplade vores batterier og slappe af ved at befri vores sind, fra den konstante strøm af støj og input, der omgiver os hele tiden.

Læg din mobil og computer fra dig under alle måltider, og vær til stede med de personer der er omkring dig. Du vil blive overrasket over de fordele, det vil give både dig og dine kære.

Til sidst hjælper stilhed os også med at være kreative, realisere vores drømme og til at vide, hvem vi er, og hvordan vi har det!

Taknemmelighed

Taknemmelighed

Taknemmelighed er uden tvivl et af de mest oversete værktøjer, vi har adgang til hver dag. Det koster ikke noget, tager ikke meget tid, men fordelene er enorme!

I vores moderne samfund er det så let at blive hvirvlet ind i en negativ tankevirksomhed, hvor frygt, frustration og fordommelse oftest tager over. Det kan føre til depressioner og melankoli, hvilket bestemt ikke er godt for vores sundhed.

Når du praktiserer taknemmelighed, kan du også opleve en positiv indvirkning på dit helbred, både fysisk og mentalt.

En positiv og taknemmelig indstilling, giver dig mere empati over for andre, øger dit
selvværd og hjælpe dig med at værdsætte andre menneskers præstationer.

Skriv mindst 5 ting du er taknemmelig for, hver eneste aften inden du går i seng. Det vil gøre en stor forskel i din vej mod optimal sundhed.

Relaterede indlæg

Hvad er mikrogrønt

Hvad er mikrogrønt

Du kender sikkert begrebet spirer. Men hvad er Mikrogrønt? Det ligger næsten i ordet mikro. Unge planter af grøntsager og krydderurter.I modsætning til de modne urter og grøntsager med en vækstcyklus på uger eller måneder, kan mikrogrønt høstes og spises en uge til 10...

Et mindset af taknemmelighed

Et mindset af taknemmelighed

At have et mindset af taknemmelighed er ikke kun for sundhedsbevidste mennesker - det er for alle.Det at have optimal sundhed og velvære er meget mere end din fysiske kan mærke. Din mentale og følelsesmæssige tilstand spiller en afgørende rolle for dit generelle...

Pas på dit hjerte

Pas på dit hjerte

Betydningen af et sunde hjerte kan der ikke snakkes nok om. Hjertet er et vitalt organ, der pumper blod til alle dele af din krop og forsyner den med ilt og næringsstoffer.Når hjertet er sundt, sætter det din krop i stand til at fungere korrekt og udføre daglige...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik