Tun salat med 4 ingredienser

21. januar 2022

Vi laver tit denne tun salat med 4 ingredienser, når vi skal have en nem frokost med fisk.
Vi ved alle, at fisk er en fantastisk kilde til den essentielle fedtsyre, Omega 3, som vi har brug for, for at fungere optimalt. Du tror måske, at du kan få nok Omega 3 gennem plantebaserede fedtstoffer, men det er ikke tilfældet. For at vores krop kan genkende den plantebaserede Omega ALA, skal vi have de marinebaserede omegaer, EPA og DHA med. Derfor er det en god ide at spise fisk. Læs mere her

Den måde, vi lever på i dag, og den mad, de fleste mennesker spiser, giver os for meget af den inflammatoriske Omega 6 fedtsyre kaldet arakidonsyre. Det gælder dog ikke Omega 6 fra græsfodrede og fritgående dyr, samt fra planter. Disse er faktisk rigtig sunde for dig. Det er vigtigt at få en balance af både Omega 3 – 6 og 9 for at få den optimale effekt.

Men tilbage til Omega 3

En af de måder vi får vores marine Omega 3 er ved at spise vildfanget fisk. Vi tilbereder både i ovn og på grillen, og eventuelle rester laves til kolde salater.I dag er det tun salaten med kvalitets tun fra dåse det handler om.

En tunsalat kan du komme mange forskellige grøntsager i – grønne ærter, majs, revet gulerod eller oliven. Den opskrift, jeg vil dele med dig i dag, er en almindelig tunsalat, kun med rødløg.

Jeg foretrækker at bruge en dåse tun hvor det er vildtfanget tun i vand, bæredygtig og fanget med stang og line. Dåserne er også BPA-fri.
Vi har altid Økologisk Avocado-mayonnaise i køleskabet, som jeg bruger til at blande en Tunsalat, Kartoffelsalat eller bare en dressing! Jeg elsker når det både er sundt og nemt!

Her er nok til 4 personer:

2 dåser Tun af god kvalitet
4 spsk økologisk mayonnaise
1/4 rødløg i tern
Salt og peber, eller grillkrydderi efter din smag

Bland det hele rigtig godt i en skål, og smag til med krydderierne. Hvis konsistensen ikke er rigtig for dig kan du komme lidt mere mayonnaise i.

Anret tunsalaten, og pynt med lidt af rødløgene, syltede rødløg, forårsløg eller purløg.

Relaterede indlæg

Jordbær Salat

Jordbær Salat

Sæsonen for jordbær er lige om hjørnet, så her kommer en lækker jordbærsalat. Den er er farverig og super nem at lave.Jordbær er et af mine yndlings bær, og er de første der modnes i sæsonen. For mig er det startskuddet til sommersæsonen fyldt med farverig frugt, bær...

Glutenfri kiks

Glutenfri kiks

Disse glutenfri kiks er både nemme og super lækre. Jeg har fået opskriften af en veninde i Danmark, og prøver på altid at have dem på lager!! Vi bruger dem som snack, til charcuteri, som tilbehør til en suppe eller til en ostetallerken. Selvom du efterhånden kan få en...

Æble grønkåls salat

Æble grønkåls salat

Grønkål og æbler er helt klart to af mine yndlings efterårs / vinter afgrøder. Derfor er denne Æble Grøntkåls salat blevet en af favorit salaterne her i vinterhalvåret. Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod frie...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik