Lækre sprøde æble skiver med tun

21. januar 2022

Første gang jeg lavede de her Lækre sprøde æble skiver med tun, var som forret til et arrangement med vores Zilis team. De er blevet lavet mange gange siden, med forskelligt pynt.

Jeg tænker, du kan lave dem på mange forskellige måder, men kombinationen af ​​tun og æble virkede bare super lækkert! Det er meget nem ret at lave, og ser rigtig flot ud. Du kan blande lige præcis det i du kan lide i din tunsalat, og pynte med det du har ved hånden!

Et æble om dagen…

Du har sikkert hørt ordsproget “et æble om dagen holder doktoren væk”, og det er der en vis sandhed i, da æblet siges at det indeholder mere end 300 forskellige næringsstoffer!
Dine æbler er selvfølgelig økologiske!!

Æbler indeholder næsten alle de vitaminer vi mennesker har brug for til vores stofskifte, inkl. riboflavin. Vitamin-C er kendt for at være en af de bedste antioxidanter og æbler indeholder omkring 12% af den anbefalede daglige dosis. Endvidere indeholder æbler mineraler som kalcium, magnesium, sulfur og fosfor.
Her er en artikel på engelsk om alle de gode egenskaber æblet har.

Fisk er godt

Friskfanget fisk er sundt – og meget fisk er meget sundt. Det er en super god kilde til Omega 3, som spiller en væsentlig rolle for vores hukommelse, led og kredsløb. Det er også rigtig godt mod inflammation i kroppen.
Vi hører dog ofte at tun ikke er godt for dig, da det er fyldt med tungmetaller og plastik!!
Det er jeg ikke enig!; så længe du får vildtfanget tun af god kvalitet, er der ingen fare på færde! Og man spiser jo som regel ikke flere kg om ugen.
Læs mere om hvorfor fisk er sundt her

Her skulle være rigeligt til 4 personer:

Når du har lavet tun salaten, er det tid til at forberede æblerne.

Du skal bruge 2 store æbler
Granatæble kerner
Mint blade
Citron saft

Skær æblerne i 4-5 pæne tykke skiver
Fjern æblekernen
Pensel skiverne med citron saft, så æblerne ikke bliver brune
Læg et mynteblad over hullet i skiven
Tilsæt 1 stor spsk tunsalat
Pynt med granatæblekerner

De kan holde sig et par dage i køleskabet

Relaterede indlæg

Jordbær Salat

Jordbær Salat

Sæsonen for jordbær er lige om hjørnet, så her kommer en lækker jordbærsalat. Den er er farverig og super nem at lave.Jordbær er et af mine yndlings bær, og er de første der modnes i sæsonen. For mig er det startskuddet til sommersæsonen fyldt med farverig frugt, bær...

Glutenfri kiks

Glutenfri kiks

Disse glutenfri kiks er både nemme og super lækre. Jeg har fået opskriften af en veninde i Danmark, og prøver på altid at have dem på lager!! Vi bruger dem som snack, til charcuteri, som tilbehør til en suppe eller til en ostetallerken. Selvom du efterhånden kan få en...

Æble grønkåls salat

Æble grønkåls salat

Grønkål og æbler er helt klart to af mine yndlings efterårs / vinter afgrøder. Derfor er denne Æble Grøntkåls salat blevet en af favorit salaterne her i vinterhalvåret. Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod frie...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik