Sommer frisk jordbær salsa

24. juni 2022

Sommerfrisk jordbær salsa smager FANTASTISK og passer til næsten alt! Det er meget forfriskende som tilbehør til kødet, og gir et godt blikfang på din tallerken.

For mig er sommeren skudt rigtig i gang med jordbærsæsonen. I Danmark er det i juni, så jeg nyder den lidt længere jordbærsæson her i Texas.
Jordbær med fløde og sukker eller med is, bliver jeg aldrig træt af. Jeg bruger også ofte jordbær i salaten, for at give noget ekstra farve.
Jordbær salsaen er en af mine favorit tilbehør når vi griller. den er frisk i farven, har en god smag og passer til alt slags kød. Den er også rigtig god som forret til et stykke fisk, eller på små blinis.

Dyrk dine egne jordbær

Hvis ikke du har en have med plads til et par rækker jordbær, kan du sagtens dyrke dem i potter på terrassen, eller anskaffe dig et jordbærtårn, (fås bl.a. hus XL-byg).

Jordbær planter er rimelig nemme at dyrke. Du kan som sagt have dem i haven, i potter på terrassen, eller i hængekurve. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvor du kan have jordbær til at gro!
De kan vokse på solrige steder eller i halv skygge, men de tåler ikke for meget vand. Har du dem i potter, er det en god ide at vande omkring planten stedet for at bruse den over. Det mindsker risikoen for gråskimmel.

Jordbær planter producerer masser af friske bær, specielt efter første sæson, og kan blive ved i op til 6 år. Jeg tænker de producerer mest i år 2,3 og 4.
Når det er tid til at bytte gamle planter ud, så tager du nogle af de små sideløbere og planter dem.
Her er et par tips til dyrkning af jordbær.

Jordbær er en fremragende kilde til C-vitamin og mangan. De har også en god mængde folat (vitamin B9) og kalium. Fordi de indeholder meget vand, er de et godt og friskt supplement til ekstra væske i de varme sommermåneder!
har du overskud af jordbær, kan du fryse dem ned, så du har til smoothies eller jordbærgrød. Det er også en god ide at lave jordbær marmelade.

Når jordbærsæsonen er forbi, kan du bytte jordbærene i salsaen ud med vandmelon!

Til denne jordbær salsa skal du bruge:

2 bakker jordbær
1/2 rødløg
2-3 fed hvidløg
1 kop mynte blade eller citronmelisse blade
2-3 spsk. olivenolie
Lidt kværnet peber

Skær jordbærrene i tern eller kvarte alt efter temperament.
Hak derefter rødløg og hvidløg fint og kom det i en stor skål sammen med jordbærrene.
Tilsæt olivenolie og peber og bland det hele godt.
Riv mynte- eller citronmelisse bladene i mindre stykker og bland med resten.

Relaterede indlæg

Jordbær Salat

Jordbær Salat

Sæsonen for jordbær er lige om hjørnet, så her kommer en lækker jordbærsalat. Den er er farverig og super nem at lave.Jordbær er et af mine yndlings bær, og er de første der modnes i sæsonen. For mig er det startskuddet til sommersæsonen fyldt med farverig frugt, bær...

Glutenfri kiks

Glutenfri kiks

Disse glutenfri kiks er både nemme og super lækre. Jeg har fået opskriften af en veninde i Danmark, og prøver på altid at have dem på lager!! Vi bruger dem som snack, til charcuteri, som tilbehør til en suppe eller til en ostetallerken. Selvom du efterhånden kan få en...

Æble grønkåls salat

Æble grønkåls salat

Grønkål og æbler er helt klart to af mine yndlings efterårs / vinter afgrøder. Derfor er denne Æble Grøntkåls salat blevet en af favorit salaterne her i vinterhalvåret. Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod frie...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik