Fladbrød af juice pulp

27. maj 2022

Hvis du er ligesom mig, er du sikkert også haft intentionen om at juice frisk frugt og grønt om morgenen mere end én gang, ikke? Og hver gang det varer i en uge, måske to falder vi af vognen igen.
Både fordi det kan være tidskrævende, hvis vi ikke forbereder os, og fordi det kan virke meget dyrt, da de fleste smider pulpen ud.

At juice er dog en fantastisk måde at få en masse forskellige vitaminer og mineraler fra frugt og grøntsager ind i din kost. Det eneste, der mangler, er alle de gode fibre, der sidder i pulpen. Disse fibre er yderst gavnlige for dit fordøjelsessystem.
Fibre nedbrydes nemlig ikke af din krop, som kulhydrater fedt og protein. I stedet passerer de relativt intakte gennem din mave, tyndtarm og tyktarm og transporteres til sidst ud af din krop. Derfor er de også rigtig gode til at transportere affaldsstoffer ud af kroppen.

Jeg elsker min friskpressede juice om morgenen; endnu mere nu hvor jeg også bruger pulpen.
Det prøvede jeg egentlig på at få gjort mange gange, men løb hurtigt tør for ideer. Jeg prøvede at komme det i brød, i smoothies, i kødretter eller omeletter. Men det var ikke lige det helt rigtigt for mig.

Nu bager jeg mine Juice pulp fladbrød hver dag, ved at bruge pulpen fra denne morgens juice. Det betyder at jeg ikke køber glutenfrit brød længere. Jeg laver også pizza bunde af dem, og de både smager og mætter rigtig godt.

Brug dem til smørrebrød, som snack(jeg kan godt lide dem med hummus), som burger bolle, eller som tilbehør til en salat.

Når jeg laver mad eller bager, skal det også være enkelt. Hvis det ikke er, er jeg ikke konsekvent!!

Det skal du bruge

Pulpen fra min juice – her er det min go to morgen juicen
2 æg
2 spsk psyllium husk pulver
2 spsk oliven olie
lidt salt og peber

Bland det hele sammen i en skål. Det er en lidt klæg masse.
Gør hænderne våde og form 8 kugler. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryg dem flade.

Bag dem ca. 25-30 min ved 175 gr.

Relaterede indlæg

Jordbær Salat

Jordbær Salat

Sæsonen for jordbær er lige om hjørnet, så her kommer en lækker jordbærsalat. Den er er farverig og super nem at lave.Jordbær er et af mine yndlings bær, og er de første der modnes i sæsonen. For mig er det startskuddet til sommersæsonen fyldt med farverig frugt, bær...

Glutenfri kiks

Glutenfri kiks

Disse glutenfri kiks er både nemme og super lækre. Jeg har fået opskriften af en veninde i Danmark, og prøver på altid at have dem på lager!! Vi bruger dem som snack, til charcuteri, som tilbehør til en suppe eller til en ostetallerken. Selvom du efterhånden kan få en...

Æble grønkåls salat

Æble grønkåls salat

Grønkål og æbler er helt klart to af mine yndlings efterårs / vinter afgrøder. Derfor er denne Æble Grøntkåls salat blevet en af favorit salaterne her i vinterhalvåret. Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod frie...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik