Min “go to” morgen juice

27. maj 2022

At starte dagen sundt har stor indvirkning på hvordan resten af dagen er!
Min “go to” morgen juice er springfyldt med gode næringsstoffer, der giver cellerne et boost af energi, vitaminer og mineraler. Jeg sørger dog altid for, at vi får en god solid fiberrig morgen mad sammen med juicen.
Dels fordi du har brug for fibre til at pakke den bombe af fruktose ind du får i juicen, og dels fordi det er vigtigt for vores fordøjelse at vi tygger maden.

At juice kan være en meget god kilde til vitaminer, mineraler, enzymer, kulhydrater, chlorophyl og phyto næringsstoffer. De er alle med til at give stærkt immunsystem, og de kommer ind i cellerne på få minutter. Igen er det bedst for kroppen hvis du sørger for, at få godt med fibre i maden du spiser sammen med.
Får du kun en juice til morgen, får du alt for meget koncentreret fruktose, hvilket omdannes til energi, og derefter fedt, hvis det ikke bliver brændt af ved bevægelse og motion.

Du kan få masser gode juice opskrifter hos High on Life her

Brug det frugt, grønt og bær du har i køleskabet

Du kan lave et utal af forskellige juicer, alt efter hvad humør du er i, eller hvad du har i køleskabet.
Min yndlings juice er “Beet It”. Den er super simpel og springfyldt med gode antioxidanter og antiinflammatoriske egenskaber. Jeg pakker gerne til en uge ad gangen, så er det nemmere om morgenen.
Nogle gange kommer jeg også spinat eller stammen fra broccoli i.

Rødbeder har en rensende effekt i kroppen og med til at styrke leveren. Den er en god kilde til Vitamin K og Vitamin B’erne, specielt folat som er godt for blodet. Vitamin C, betakaroten, magnesium, kalsium, kalium og zink, samt en letoptagelige form for jern, der er med til at transportere ilt rundt i blodet.

Gulerødder er bl.a. med til at styrke din hud og dine øjne. De er en god kilde til antioxidanter, og har et højt indhold af af Betakaroten, Vitamin A, Vitamin C og Vitamin B’erne. Derudover har de kalium, natrium, calcium, magnesium, jern, zink, fosfor, jod og selen.

Ingefær er hvad jeg kalder en super food. Selvom den er importeret, mener jeg det er noget vi alle burde spise. Den er super antioxidant og antiinflammatorisk. Det er oftest brugt til at booste immunforsvaret og til bekæmpe kvalme. Derudover er den god til irriteret hud og styrker smidigheden i led og muskler.

Æbler bruger jeg fordi de tilfører sødme til grøntsagerne. Men de har også vist sig at være gode for immunsystemet og dit kredsløb. De har et højt indhold af antioxidanter og phyto nærringsstoffer. Du får også en god mængde Vitamin A, Vitamin C og Vitamin B’erne.

Citroner er super antioxidant og anti inflammatorisk pg.a. det høje indhold af Vitamin C
De rigtig god kilde til detox, da syren i citronerne hjælper med at rense kroppen indvendigt. Det er med til at hjælpe med nedbrydningen af fedt molekyler. De har også en anti-aging effekt – så lad os få noget mere citron.

Det skal du bruge

1 rødbede – knytnæve størrelse
3 gulerødder
2 små æbler
1/2 citron
2 cm ingefær

Vask frugt og grønt rigtig godt, og skræl kun hvis det er nødvendigt. Skær dem i stykker der passer til din juice maskine.

Husk ikke at smide pulpen ud – det er alle de gode fibre sidder, og dem skal vi også bruge til pulp flad brød, eller pizza bunde – find opskriften her

Relaterede indlæg

Jordbær Salat

Jordbær Salat

Sæsonen for jordbær er lige om hjørnet, så her kommer en lækker jordbærsalat. Den er er farverig og super nem at lave.Jordbær er et af mine yndlings bær, og er de første der modnes i sæsonen. For mig er det startskuddet til sommersæsonen fyldt med farverig frugt, bær...

Glutenfri kiks

Glutenfri kiks

Disse glutenfri kiks er både nemme og super lækre. Jeg har fået opskriften af en veninde i Danmark, og prøver på altid at have dem på lager!! Vi bruger dem som snack, til charcuteri, som tilbehør til en suppe eller til en ostetallerken. Selvom du efterhånden kan få en...

Æble grønkåls salat

Æble grønkåls salat

Grønkål og æbler er helt klart to af mine yndlings efterårs / vinter afgrøder. Derfor er denne Æble Grøntkåls salat blevet en af favorit salaterne her i vinterhalvåret. Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod frie...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik