Nemme frikadeller

6. maj 2022

En god gang nemme frikadeller, er altid gode til en hvilken som helst salat. Jeg laver altid ekstra, til fryseren, så det er nemt hvis vi bliver overrasket af besøg, eller til en doven dag i køkkenet!

Hvilken type kød er bedst?

Det er helt op dig selv hvilken type kød du vil bruge. Mange bruger svinefars eller 1/2 svine- 1/2 kalvefars.
Jeg bruger altid en god kvalitet økologisk kalvefars, da det eneste svinekød vi spiser er bacon 🙂
En lang årerække brugte jeg kalkunfars til frikadellerne, men synes tit de blev for tørre. Med kalvefarsen har du stadig en mager fars men ikke tør, og det smager fortrindeligt.

Når du køber kalvekød (og alt andet kød for den sags skyld), er det vigtigt at der er fra fritgående dyr, og gerne økologisk hvis du kan finde det. Så ved du at dyret har levet et godt liv, og kødet har de naturlige næringsstoffer, struktur og fedt %. i forhold til konventionelt opdrættede dyr.

Hvorfor spise kød?

At spise en varieret, balanceret kost er basen for optimal sundhed. Bl.a. derfor har kød sin berettigelse i vores kost. Nogle mener at du absolut ikke skal spise kød, det er jeg dybt uenig i. Vi får nogle af de livsnødvendige proteiner fra animalske produkter. Selvom der er masser af planbaseret kost der indeholder proteiner, kan de aldrig erstatte dem du får fra kødet, og du har brug for dem alle!
Det er dog vigtigt at du ikke spiser for meget ad gangen. Jeg plejer at sige, “spis af kød hvad der i størrelse svarer til din håndflade.”

Du kan læse mere om det at spise kød her
Læs mit indlæg De 7 Steps om Kost her

Det skal du bruge

500 gr kalvefars
1 æg
1 god dl. havre gryn
1 rødløg – hakket fint
3-4 spsk.
salt og peber efter behag

Du kan blande forskellige krydderurter eller grøntsager i hvis du har lyst til det.

Lav gerne dobbelt portion, så der er nok til fryseren også.

Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt. Konsistensen må gerne være blød men stadig fast. Lad blandingen hvile i 15-20 minutter.

Form frikadellerne med en dessertske, og steg dem i kokosolie eller smør til de er gyldne på begge sider (ca. 10 minutter på hver side).

Relaterede indlæg

Jordbær Salat

Jordbær Salat

Sæsonen for jordbær er lige om hjørnet, så her kommer en lækker jordbærsalat. Den er er farverig og super nem at lave.Jordbær er et af mine yndlings bær, og er de første der modnes i sæsonen. For mig er det startskuddet til sommersæsonen fyldt med farverig frugt, bær...

Glutenfri kiks

Glutenfri kiks

Disse glutenfri kiks er både nemme og super lækre. Jeg har fået opskriften af en veninde i Danmark, og prøver på altid at have dem på lager!! Vi bruger dem som snack, til charcuteri, som tilbehør til en suppe eller til en ostetallerken. Selvom du efterhånden kan få en...

Æble grønkåls salat

Æble grønkåls salat

Grønkål og æbler er helt klart to af mine yndlings efterårs / vinter afgrøder. Derfor er denne Æble Grøntkåls salat blevet en af favorit salaterne her i vinterhalvåret. Vores immunsystem har brug for en konstant strøm af antioxidanter for at beskytte kroppen mod frie...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik