De 7 Steps om Motion

3. maj 2022

Det er utrolig vigtigt at få indarbejdet motionen i dine daglige rutiner, og gerne 3-5 gange om ugen.
Men bare rolig, det behøver ikke at være 2 timer hver gang!

Motion er ikke kun med til at opbygge muskler og styrke hele kroppen. Det er også med til at tabe fedt, flytte affaldsstoffer ud af kroppen på. Begge dele gør vi på to måder: ved at svede og ved at bevæge vores lymfer.
Jo mere du bevæger dig i løbet af dagen, des bedre bliver fordøjelsen til at transportere affaldsstoffer ud af kroppen. Samtidig er sved en rigtig god måde at skille sig af med affaldsstoffer på via vores største organ, huden.

Lymfesystemet er også afhængig af motion for at fungere optimalt.
Lymfe væsken pumpes ikke ligesom vores blod, men bevæger sig, når musklerne presser systemet. Derfor er motion en vigtig faktor til holde lymfesystemet i bevægelse.
Når det sker, bærer lymfen de hvide blodlegemer gennem hele kroppen, og arbejder for at fjerne overskydende fedt, bakterier og andre skadelige materialer.

Ved at træne regelmæssigt, forbliver din lymfe aktiv og flyder gennem hele din krop, og hjælper med at transportere de skadelige affaldsstoffer ud.

Motion har også stor betydning for dit humør, da regelmæssig motion er med til at frigive endorfiner, og disse gør at du er mere glad, positiv og afbalanceret i hverdagen.
Selv søvnen har positiv effekt af regelmæssig motion. Du sover bedre, og kroppen kan bedre restituere og genoplade til næste dag.

Derfor er motion hver dag, i mindst 30 minutter, med til at gøre en stor forskel.

Og husk, det kan både være cardio-, styrke- eller blød træning.
Du kan læse mere om hvorfor det er godt at motionere her

Jeg vil foreslå et du inkorporere disse 4 forskellige træningstyper i dit program, for at få størst mulig afveksling.

4 overordnede motions grupper

Konditionstræning
Det er altid godt for kroppen at få pulsen op. Cardio forbedrer din hjertetilstand og en bedre blodgennemstrømning i hele din krop.
Det kan enten være løb, cykling, svømning, eller dans. Vigtigts er det at du synes det er sjovt.

Styrketræning
Styrketræning er ikke bare med til at give stærkere knogler og flere muskler. En god stærk muskelmasse styrker dit immunsystem og dit hjerte/kredsløb og kan spare dig for en lang række livsstilssygdomme.
Endvidere beskytter du dine led, og en stærk “core” (ryg og mave muskler) er med til at forebygge skader.
Din balance bliver oftest dårligere med alderen, men også her spiller en god muskelmasse en positiv rolle.

Du kan lave styrketræning på mange forskellige måder. Nogle foretrækker at gå i fitnesscenteret og lave vægt træning, eller f.eks. crossfit, mens andre foretrækker at være hjemme eller i naturen og bare bruge kropsvægten. Intet er forkert, du skal bare finde en form der passer til dig.

Balance eller low impact
I denne gruppe er der efterhånden også mange forskellige former. Det kan være Yoga, Chai Chi, PiYo, Pilates eller blot et udstrækningsprogram. Men hvorfor skal vi lige træne vores balance? En god balance er ikke kun vigtig for optimal funktion af vores led og muskler, den er også med til styrke vores kropsholdning.
Når du laver motion hvor balance træning er en del af træningen, er du også med til at holde hjernen igang, og din koordination og reaktion bliver også bedre. Så tag ikke hej af de blive motionsformer 🙂

Åndedrætsøvelse
Det her er nok den gruppe af motion der er mindst kendt. Den har dog enorm indflydelse på dit velbefindende. Åndedrætsøvelser er f.eks. med til at nedsætte stress niveauet i kroppen samt giver fornyet ilt til dine celler.
Start og slut dagen10 dybe vejrtrækninger. Har du mulighed for det, så lav dem midt på dagen også.
Det kan være en rigtig god ide at downloade Breathwrk appen til din telefon, og lave de daglige åndedræts øvelser her.

Hvilken motionsform skal jeg vælge?

Du kan skifte mellem de forskellige træningsformer i løbet af ugen. Dog vil jeg anbefale at du laver åndedrætsøvelserne hver dag.

Jeg ved, at du måske tænker “det har jeg ikke tid til” – men lad os være ærlige – hvor mange timer ser du tv hver dag? Hvis du bare opgiver 30-60 minutters tv hver dag, vil du have masser af tid til at træne.

Hvorfor træne?

Regelmæssig fysisk aktivitet er med til bl.a. at forebygge livsstilssygdomme såsom stress, depression, type 2 diabetes, og hjerte-kar sygdomme, og har vist sig at være en effektiv behandling mod mange kroniske sygdomme.
Endvidere spiller motion en vigtig rolle for din overordnede mobilitet og for dine organer. Du bringer frisk ilt til blodcellerne, og øger kroppens cirkulation af ilt. At bringe frisk ilt til dine blodceller er som at vande blomsterne – de elsker det!
Hvis du bliver ved med at bevæge dig, eller dyrker noget styrketræning, balanceøvelser og åndedrætsøvelser, kan du ikke undgå at intensivere du dit velvære.

Hvis du har svært ved at få din motion ind, kan jeg varmt anbefale dig at melde dig ind i et fitnesscenter, få en personlig træner, eller find en god ven/veninde du kan bruge som accountability partner.

Husk på at motion er en af De 7 steps jeg anbefaler for at få optimal sundhed. Du kan læse om de andre her

Relaterede indlæg

Hvad er mikrogrønt

Hvad er mikrogrønt

Du kender sikkert begrebet spirer. Men hvad er Mikrogrønt? Det ligger næsten i ordet mikro. Unge planter af grøntsager og krydderurter.I modsætning til de modne urter og grøntsager med en vækstcyklus på uger eller måneder, kan mikrogrønt høstes og spises en uge til 10...

Et mindset af taknemmelighed

Et mindset af taknemmelighed

At have et mindset af taknemmelighed er ikke kun for sundhedsbevidste mennesker - det er for alle.Det at have optimal sundhed og velvære er meget mere end din fysiske kan mærke. Din mentale og følelsesmæssige tilstand spiller en afgørende rolle for dit generelle...

Pas på dit hjerte

Pas på dit hjerte

Betydningen af et sunde hjerte kan der ikke snakkes nok om. Hjertet er et vitalt organ, der pumper blod til alle dele af din krop og forsyner den med ilt og næringsstoffer.Når hjertet er sundt, sætter det din krop i stand til at fungere korrekt og udføre daglige...

Om Hekseteket.com

Mission

Min mission i livet er at hjælpe mennesker til et afbalanceret liv
Samt optimal sundhed, et skridt ad gangen.

Det er IKKE normalt at have smerter og det er IKKE normalt at være på medicin.

Gennem mit "Simpel Sundheds" forløb, mine e-bøger og små tips,
kan jeg hjælpe dig med at skabe omslaget til en bedre livskvalitet.

Disclaimer

Jeg er en passioneret Holistisk behandler, og har hjulpet klienter med at ændre deres livsstil på en ukompliceret måde i næsten 2 årtier.

Den information jeg deler om sundhed og velvære, er ud fra egne erfaringer, samt tilbagemeldinger fra mine klienter, og er ikke ment som en erstatning for professionel medicinsk rådgivning.

Jeg er IKKE læge og kan IKKE diagnostisere eller rådgive dig i hvad du skal gøre. Hvis du er i tvivl om dit helbred, skal du altid kontakte din læge eller andet sundhedsfagligt personale.

Brugen af den information du finder her på siderne, er udelukkende på eget ansvar.

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik